Steven Zalewski Lukkoon – joukkue nyt täynnä

18.07.2013, 18:50

Viimeinen puuttuva lenkki Lukon tulevan kauden liigajoukkueeseen löytyi torstaina, kun raumalaisseura ilmoitti tehneensä vuoden sopimuksen yhdysvaltalaisen keskushyökkääjän Steven Zalewskin kanssa.

- Joukkue on nyt valmis. Haimme sentteripuolelle yhtä vahvistusta ja hän tuntui hyvältä. Zalewski on kokenut pelaaja, jonka taustat ovat häntä jo useamman kuukauden ajan tarkkailleen Hannu Vanhatalon mukaan kaikin puolin meille sopivat, Lukon päävalmentaja Risto Dufva luonnehtii.

- Keskustelin Zalewskista myös erään hänen viime kauden joukkuetoverinsa kanssa ja meille on hänen mukaansa tulossa kokonaisvaltainen joukkuepelaaja, joka tuo varmasti mukanaan myös luotettavuutta, Dufva jatkaa.

26-vuotias Zalewski on pelannut viimeksi maineikkaassa New Jersey Devilsin organisaatiossa, AHL-liigan Albany Devilsissä. Raumalle hän saapuu samalla viikolla, kun muukin joukkue kokoontuu yhteen eli aivan Pitsiturnauksen alla.

- Näillä näkymin hänen pitäisi olla mukana Pitsiturnauksen avauksessa Ässiä vastaan, Risto Dufva lupaa.

New Hartfordissa New Yorkin osavaltiossa syntynyt 180-senttinen, 86-kiloinen ja vasemmalta ampuva Steve Zalewski on San Jose Sharksin viidennen kierroksen varaus vuoden 2004 NHL-draftissa. NHL:ssä hän pelasi kausilla 2009-10 ja 2011-12 kaikkiaan kymmenen ottelua San Jose Sharksin ja New Jersey Devilsin joukkueissa.

AHL-kokemusta Zalewskilla on 383 runkosarjaottelun ja 23 play offs-pelin verran. Runkosarjapeleissä hänen tehosaldonsa on 82+151 eli 0,61 pistettä ottelua kohden. Tehokkain kausi oli 2009-10, jolloin Zalewski teki Worchester Sharksissa 62 tehopistettä 78 ottelussa. Kahden viime kauden saldo on ollut 41 pistettä Devilsin paidassa, siis kautta kohden.