Ässät - Lukko

Otteluennakko: 

Vaasa Cup starttaa Satakunnan paikallismatsilla - Ville Heinola ensimmäistä kertaa mukana!

Rauman Lukko pelaa torstaina ja perjantaina Vaasa Cupissa. Sinikeltaisten ja turnauksen isännän Vaasan Sportin lisäksi mukana ovat Porin Ässät ja ruotsalainen IF Björklöven.

Lukko aloittaa turnauksen tänään torstaina ottelulla Porin Ässiä vastaan. Kokoonpanossa on mukana Porista Raumalle täksi kaudeksi siirtynyt puolustaja Ville Heinola.

- Lukossa on treeneissä hyvä ja vauhdikas meno, olen tykännyt. Koko ajan mennään täysillä eteenpäin. Oma arkeni on muuttunut entistä enemmän urheilijan arjeksi. Nyt tätä tehdään täysipäiväisesti ja keskittyminen on suunnattu ainoastaan jääkiekkoon, Heinola kertoo.

- Sopeutuminen uuteen jengiin ja uusiin kuvioihin on ollut helppoa. Täällä on muutamia jo entuudestaan tuttuja jätkiä. Maajoukkueissa olen ollut samaan aikaan ainakin Petmanin veljesten ja Saarelan Antin kanssa.

Myös molemmat Petmanin veljekset Ville ja Mikko ovat mukana raumalaisten kokoonpanossa. Mikko hyökkää 3.ketjussa yhdessä Janne Keräsen ja Tapio Laakson kanssa. Ville puolestaan pelaa 4.ketjussa Eetu Koivistoisen ja Jere Fribergin rinnalla.

Heinolan tavoitteena on taistella itselleen paikka Lukon liigajoukkueen kokoonpanossa.

- Innostus on ihan tapissa, mutta pitää vain pystyä saamaan itsestään irti se maksimisuoritus. Sitä kautta nähdään, mihin se riittää. Omat vahvuuteni ovat varmastikin siellä kiekollisessa pelissä ja pelinäkemyksessä.

Pitsiturnaus jäi 17-vuotiaalta puolustajalta sivuun, sillä hän oli samaan aikaan alle 18-vuotiaiden mukana Kanadassa pelatussa Hlinka Gretzky Cupissa. Heinola edusti Pikkuleijonia neljässä ottelussa ja kirjautti niissä kaksi syöttöpistettä.

- Turnaus ei mennyt joukkueelta välttämättä ihan nappiin, mutta henkilökohtaisiin suorituksiin olen ihan tyytyväinen. Pystyin pelaamaan tasaista ja varmaa peliä. Turnauksesta jäi paljon hyviä kokemuksia etenkin pienen kaukalon pelistä, se on kuitenkin aina hieman erilaista jääkiekkoa.

Heinola pelaa ensimmäisen ottelunsa Lukon liigamiehistön mukana torstaina. Hän puolustaa Roni Seväsen rinnalla 3.parissa.

- Kuten koko joukkueessa, meillä on puolustuspäässä hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Paljon täytyy hommia tehdä sen eteen, että saa pelipaikan itselleen vallattua.

- Tänään nähdään Vaasassa nälkäinen ja voitonhaluinen Lukko, Heinola vakuuttaa.

 

Vaasa Cupin avausottelu Ässät-Lukko torstaina 16.8. klo 16.45. Lukon kokoonpanon löydät kuvan alta.

Ottelu tulee selostettuna Vaasan Sportin YouTube-kanavalla. Tilastoseurannan löydät Liigan sivuilta tästä.

 

 

LUKKO-KOKOONPANO:
 

1.kenttä

#9 Heikki Liedes - #75 Arttu Ilomäki - #92 Aaro Vidgren

#28 Janne Niskala - #36 Jakub Krejcik
 

2.kenttä

#24 Linus Nyman - #17 Justin Danforth - #22 Toni Koivisto

#95 Mark Auk - #58 Jyri Marttinen
 

3.kenttä

#19 Janne Keränen - #71 Tapio Laakso - #63 Mikko Petman

#14 Ville Heinola - #67 Roni Sevänen
 

4.kenttä

#31 Eetu Koivistoinen - #62 Jere Friberg - #33 Ville Petman

#11 Tarmo Reunanen
 

Maalissa: #32 Oskari Setänen

Varalla: #30 Lassi Lehtinen

 

Otteluraportti: 

Ässien tehokas päätöserä ratkaisi - Lukko taipui niukasti 3-2

Vaasa Cup käynnistyi Rauman Lukon osalta torstaina Ässiä vastaan. Tasaisen ottelun ratkaisuhetket nähtiin ottelun 3.erässä, kun porilaiset iskivät erään kolme täysoumaa. Loppulukemat kirjattiin 3-2 (0-1, 0-0, 3-1).

Ottelun avausmaali näki päivänvalon 1.erän viimeisellä minuutilla. Heikki Liedes jätti kiekon taakse Arttu Ilomäellä, joka otti muutaman potkun ja laukoi B-pisteeltä kiekon napakalla lämärillä ohi Ässät-vahti Andreas Bernardin.

Maalittoman 2.erän jälkeen Ässät nousi ajassa 42.06 ylivoimalla tasoihin. Vain reilut kolme minuuttia myöhemmin porilaisten Lenni Killinen nosti patapaidat ensimmäistä kertaa johtoasemaan. Lukko kuittasi kuitenkin ottelun tasohin viimeisen kymmenminuuttisen alkuun. Jakub Krejcik lähetti kiekon siniviivalta maalille ja Toni Koivisto ohjasi kiekon maaliin. Toisen syöttöpisteen osumaan kirjautti Tapio Laakso.

Ässien Aleksi Rekonen kuittasi ratkaisuosuman reilut puolitoistaminuuttia ennen päätössummeria. Sinikeltaiset yrittivät tasoitusta viimeisen minuutin ilman maalivahtia, onnistumatta kuitenkaan maalinteossa.

Oskari Setäselle kertyi ottelussa yhteensä 29 ja Ässien Andreas Bernardille 25 torjuntaa.

Kuvan alta löydät ottelun tilastot sekä koko ottelutallenteen selostettuna.

Lukko kohtaa Vaasa Cupin toisessa ottelussaan huomenna perjantaina 17.8. klo 19.45 alkaen turnausisäntä Vaasan Sportin.

MAALIT:
1.erä

19.16 #75 Arttu Ilomäki (#9 Heikki Liedes) 0-1
2.erä
Maaliton
3.erä
42.06 #31 Jesperi Kotkaniemi (#18 Aleksi Rekonen, #23 Sakari Salminen) 1-1 YV
45.32 #20 Lenni Killinen (#7 Jarno Kärki, #77 Niko Peltola) 2-1
50.30 #22 Toni Koivisto (#36 Jakub Krejcik, #71 Tapio Laakso) 2-2
58.21 #18 Aleksi Rekonen (#14 Jussi Makkonen, #31 Jesperi Kotkaniemi) 3-2

TORJUNNAT:
#32 Oskari Setänen 6+12+11=29 (pois: 58:53-60:00)
#1 Andreas Bernard 9+7+9=25

Katso kaikki tilastot täältä.