Aki Kangasmäki tekee paluun Lukkoon ottelukohtaisella lainasopimuksella

26.12.2016

Rauman Lukon Mestis-yhteistyöseura KeuPa HT:n hyökkääjä Aki Kangasmäki palaa Raumalle ja Lukkoon ottelukohtaisella lainasopimuksella. Kangasmäki on edelleen KeuPa HT:n sopimuspelaaja ja kyseessä on niin sanottu normaali pelaajalaina Lukon ja KeuPa HT:n välisen yhteistyön puitteissa, jonka mukaan Lukolla on oikeus halutessaan lainata ketä tahansa yhteistyöseuran pelaajaa.

Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo kertoo, että entuudestaan tutun pelaajan liittymisellä joukkueen rinkiin haetaan ennen kaikkea laajuutta ja tervettä kilpailua Lukon hyökkäysosaston pelipaikoista. Kangasmäki liittyy raumalaisjoukkueen vahvuuteen tiistaina.

- Haluamme lisää laajuutta ja kilpailua hyökkäykseen, ja tällä yhteistyösiirrolla me sitä saamme. Aki on meille tuttu, rutinoitunut liigapelaaja, jolla on viime kaudelta alla uransa paras liigakausi ennen kauden ikävästi keskeyttänyttä loukkaantumista, Vanhatalo sanoo.

Raamikas, 190-senttinen ja 98-kiloinen Lukko-kasvatti on pelannut kuluvalla kaudella Mestiksessä Kajaanin Hokkissa yhdeksän ottelua tehoin 3+3=6 ja KeuPa HT:ssa 12 ottelua kovin tehoin 8+7=15.

- Tällä kaudella Aki on pelannut Mestiksessä ja antanut siellä hyvät näytöt siitä, että kuntoutuminen viime kauden päättäneestä loukkaantumisesta on mennyt hyvin. Hän on onnistunut Mestiksessä ja me haluamme antaa hänelle mahdollisuuden näyttää osaamistaan myös tällä tasolla, Vanhatalo kertoo.

Rauman Lukkoa viimeksi kaudella 2013-14 edustanut ja urallaan tähän mennessä yhteensä 152 liigaottelua pelannut 27-vuotias Kangasmäki odottaa innolla paluuta tuttuun pukuhuoneeseen ja tuttujen pelaajien joukkoon.

- Tätähän tässä on haettu. Kesällä painoin hommia aika yksinäisesti ja siitä lähdin pelaamaan Mestistä. Hieno juttu, että sain tällaisen mahdollisuuden. Innolla odotan tiistaita, että pääsen joukkueen mukaan. Valmennuksen kanssa en ole sen enempää ehtinyt vielä puhumaan, pelaajistahan suurin osa on tuttuja, Kangasmäki sanoo.

Vaikka Kangasmäki liittyykin joukkueen mukaan jo tiistaina, vielä ei ole varmuutta pelaako hyökkääjä jo tulevan keskiviikon kotiottelussa Pelicansia vastaan.

- Keuruulla Aki on ollut osa toimivaa ketjua, jossa on vuorollaan pelannut meidän pelaajistamme muun muassa Eetu Koivistoinen, Joose Antonen ja Janne Väyrynen. Nämä miehet ovat yhdessä pystyneet dominoimaan ja ratkomaan pelejä Mestis-tasolla. Valmennuksemme haluaa tästä syystä nähdä näitä pelaajia nyt Raumalla ja Liigassa.

Katso Aki Kangasmäen uratilastot Eliteprospects.comissa