Rauman Lukko ja puolustaja Santeri Suistio sopimukseen

09.01.2017

Rauman Lukko ja puolustaja Santeri Suistio ovat solmineet 2+1 -vuotisen sopimuksen. 18-vuotias Lukko-kasvatti pysyy näin ollen kotikaupunkinsa joukkueessa ainakin kevääseen 2019 asti.

Santeri Suistio kuuluu Lukon A-nuorten puolustuksen pelillisiin johtajiin ja hän toimii joukkueen varakapteenina. Kuluvalla sesongilla Suistio on pelannut 31 A-nuorten SM-liigan ottelua, joissa hän on kirjauttanut tehopisteet 5+5=10. Suistio debytoi viime syksynä myös alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa otteluissa Tshekkiä vastaan.

184-senttinen ja 81-kiloinen vasemmalta laukova puolustaja on ollut Lukon liigajoukkueen harjoitusringissä jo alkusyksystä asti, mutta ensimmäiseen Liiga-otteluunsa hän puki joulukuun 16. päivä, kun Lukko kohtasi kotona Kivikylän Areenalla HPK:n. Tuolloin Suistio ei vielä saanut peliminuutteja alleen, kuten ei myöskään seuraavassa ottelussa Tapparaa vastaan, mutta debyyttiminuutit hän pelasi viime torstaina Kivikylän Areenalla pelatussa Lukko-JYP -ottelussa. Suistio oli mukana myös lauantaina, kun Lukko voitti Turussa TPS:n.

Santeri Suistion äänessä kuuluu ylpeys mahdollisuudesta edustaa seuraa, jonka logoa hän on kantanut pienestä pojasta lähtien. Samaan hengenvetoon hän tiedostaa myös, että edessä on vielä paljon töitä, jotta pelipaikka liigajäillä vakiinnutetaan.

- Onhan se hieno juttu, kun saa omaan kasvattajaseuraansa sopimuksen. Nyt tiedän ainakin mitä seuraavat vuodet tehdään ja mihin satsataan, nuori puolustaja sanoo.

Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo nostaakin esille Suistion lahjakkuuden lisäksi hänen asenteensa työntekoon.

- Kyseessä on monin tavoin lahjakas ja luisteluvoimainen puolustaja, joka pyrkii pelaamaan fyysisesti. Santerilla on todella hyvä asenne sekä harjoittelemiseen että pelaamiseen. Hän on kaikin puolin hyvä aihio tulevaisuuden liigapelaajaksi. Nuori mies tietää mitä hänen tulee tehdä, jotta hän menee päivältä eteenpäin. Haluamme ehdottomasti katsoa hänen kanssaan tämän polun, Vanhatalo sanoo.

 

Ensin kirjoitukset ja sen jälkeen kiekkoammattilaisen elämä

Santeri Suistiolla on edessään kiireinen kevät, sillä kirkkaana tavoitteena on ylioppilaslakki. Sekä Vanhatalo että Suistio painottavat molemmat kirjoitusten tärkeyttä tiedostaen, että lakin saamisen jälkeen aletaan sitoutua todenteolla jääkiekkoammattilaisen elämään.

- Tavoite keväälle on kirjoittaa paperit lukiosta ja saada lakki päähän. Kolmessa vuodessa olen päättänyt lukion hoitaa, niin ei tarvitsisi sitten enää syksyllä palata koulunpenkille ja saisi keskittyä täysillä pelaamiseen ja harjoitteluun, päättäväinen nuori mies kertoo.

- Santeri on nyt vetänyt ensimmäiset piirtonsa liigajäillä ja kaikki näyttää hänen osaltaan hyvältä. Hänen on tarkoitus kirjoittaa ylioppilaskirjoitukset keväällä, joten tilannetta rauhoitetaan niiden ajaksi, jotta hän saa keskittyä hoitamaan lukion kunnialla loppuun. Sen jälkeen hän pystyy satsaamaan entistä enemmän jääkiekkoon, Vanhatalo toteaa.

 

Katso Santeri Suistion tiedot Eliteprospects.comissa