Aaro Vidgrenille kahden vuoden jatkosopimus

07.02.2017

Rauman Lukko ja hyökkääjä Aaro Vidgren ovat solmineet kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Uusi sopimus pitää 19-vuotiaan laitahyökkääjän Lukossa kevääseen 2019 asti.

Vidgren on vakiinnuttanut paikkansa Lukon liigajoukkueessa tällä kaudella ja sekä seuran että hyökkääjän ajatukset tulevaisuudesta osuvat yksiin. Raumalaisten pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo nostaakin esille Vidgrenin ammattimaisen otteen ja eteenpäin pyrkivän luonteen päivittäisessä tekemisessä. Vanhatalon mukaan kyseessä on pelaaja, joka antaa kaikkensa saavuttaakseen omat ja joukkueen asettamat tavoitteet.

- Aaro on urheilullinen ja eteenpäin pyrkivä pelaaja, joka on murtautunut hienosti liigajoukkueen kokoonpanoon. Hän on tavoitteellinen ja mikä tärkeintä, hän on valmis tekemään kovasti töitä yhteisten ja henkilökohtaisten tavoitteiden eteen. Hänenkaltaisensa pelaaja on ilo kiinnittää meille, odotamme Aaron menevän tulevina kausina entistäkin enemmän eteenpäin, Vanhatalo sanoo.

Lohjalaislähtöinen Vidgren siirtyi Raumalle ja Lukon A-nuoriin TPS:n junioreista kaudeksi 2014-15. Liigadebyyttinsä 189-senttinen ja 87-kiloinen Vidgren teki viime kaudella 2015-16 ja seitsemässä pelaamassaan ottelussa hän antoi yhden maalisyötön.

- Halusin ehdottomasti jatkaa Raumalla, joten on todella hyvät fiilikset, että siihen tarjoutui mahdollisuus. Tulin tänne pari vuotta sitten ja olen päässyt tekemään liigadebyyttini tämän kaltaisessa hienossa ja perinteikkäässä kiekkoyhteisössä, joten totta kai halusin jatkaa täällä, Vidgren sanoo.

Myös vuosittainen menestykseen tähtäävä tekeminen ja sen kaikkein kirkkaimman tavoittelu painoivat vaakakupissa.

- Raumalla halutaan joka vuosi voittaa mestaruus. Sitä haluavat pelaajat ja sitä haluavat kannattajat, ja täällä lähdetään joka kausi tosissaan taistelemaan siitä ykkössijasta. Sen kaltainen tavoitteellisuus on tärkeää.

Kuluvalla kaudella Aaro Vidgrenille on kertynyt Liiga-otteluita 39, joissa hän on kirjauttanut tähän mennessä liigauran avausmaalin lisäksi kaksi syöttöpistettä. Mestiksessä hän on edustanut yhteistyöseura KeuPa HT:ta kahden viimeisen kauden aikana 19 ottelussa viimeistellen niissä tehopisteet 2+2=4.

Vasemmalta laukova Vidgren on ollut vuodesta toiseen mukana nuorten maajoukkueissa, viimeksi joulun alla alle 20-vuotiaiden MM-leiriryhmässä. Vaikka kisapaikkaa ei hyökkääjälle lopulta irronnut, se ei nuoren miehen tavoitteisiin vaikuttanut. Katse on jo suuremmassa roolissa, jota kohti Vidgren suuntaa nöyrin mielin. Hän tiedostaa, että kyseisen roolin saavuttaminen vaatii kovaa ja periksi antamatonta työntekoa, niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

- Henkilökohtaisella tasolla tämä kausi on ollut luonnollisesti hieman vielä opettelua ja totuttelua pienemmässä roolissa, mutta ensi kaudella tavoitteena on ottaa se seuraava askel eli suurempi rooli liigajoukkueesta. Täällä on hyvä ympäristö ja osaava valmennus, ne ovat isoja tekijöitä, joilla kehittää itseään joka päivä. Tavoitteet on korkealla ja niitä kohti lähdetään, Vidgren sanoo.

 

Katso Aaro Vidgrenin uratilastot Eliteprospects.comissa