Jere Fribergin kahden vuoden optio käytetty

17.03.2017

Rauman Lukko käyttää Jere Fribergin sopimukseen kirjatun kahden vuoden option. 21-vuotias keskushyökkääjä jatkaa näin ollen Raumalla kaudet 2017-18 ja 2018-19.

Raumalaisseuran pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo kertoo pitkäjänteisen työn ja Fribergille tehdyn suunnitelman tuottaneen tulosta.

- On hienoa nähdä, että suunniteltu pelaajapolku Jeren kohdalla toteutui. Aikanaan teimme niin sanotun reittisuunnitelman, että Jere siirtyy A-junioreista Mestikseen hakemaan kokemusta miesten peleistä ja sitä kautta katsotaan kuinka kauas hänen rahkeensa riittävät. Nyt on hieno huomata, että ne rahkeet riittävät aina Liigaan asti. Lisäksi on tärkeää, että jälleen yksi Lukko Akatemian nuorista saavuttaa liigan rajapyykin ja tulee pelaamaan ainakin pari seuraavaa kautta meillä, Vanhatalo sanoo.

Jere Friberg aloitti kauden Mestis-yhteistyöseura KeuPa HT:ssa, mutta siirtyi tammikuun lopulla Lukon paitaan. Friberg ehti pelata Liigaa 17 ottelun verran ja kirjauttaa niissä uransa ensimmäisen liigamaalin lisäksi viisi syöttöpistettä. Keuruulla syntyi 37 pelissä tehopisteet 8+12=20.

- Tätä tässä on tavoiteltu ja pelattu tietyllä tapaa optiosta, joten kyllähän sitä kokee onnistuneensa, kun saa jatkaa täällä. Keuruulla pelaaminen on opettanut paljon, sillä siellä sai pelata miesten pelejä ja isoja minuutteja, ja se jos mikä kehittää pelaajaa tulemaan valmiimmaksi paketiksi liigaympyröihin, Jere Friberg sanoo.

185-senttinen ja 88-kiloinen Friberg pelasi ensimmäiset ottelunsa Raumalla nelosketjun keskellä, mutta kauden edetessä paikka vakiintui kakkosketjun keskushyökkääjänä.

- Kun tulin tammikuussa Raumalle, niin silloin tavoite oli vakiinnuttaa pelipaikka Lukon kokoonpanossa, joten olihan se iso hieno lisä, että sai enemmän peliaikaa kakkosketjussa.

 

KeuPa -yhteistyö kantaa hedelmää

Jere Friberg on yksi niistä hyvistä esimerkeistä kuinka hienosti Rauman Lukon ja KeuPa HT:n yhteistyö toimii ja kehittää uusia pelaajia liigakentille. Samaa polkua ovat kulkeneet aiemmin myös Roni Sevänen ja Aaro Vidgren.

- Tässä nähdään, että suunnitelmallinen kehitystyö kantaa hedelmää, kuten se on tehnyt jo aiemmin jatkosopimuksen kanssamme tehneiden Seväsen ja Vidgrenin kohdalla. Heistä jokainen on ottanut tärkeitä askeleita tälle tasolle ja jokainen heistä on ansainnut paikkansa joukkueessa.

Myös Jere Fribergin mukaan yhteistyö palvelee pelaajia oikealla tavalla.

- Yhteistyö on toimiva ja se takaa sen, että aina löytyy paikka missä pelata ja näin pelaajat pääsevät pelaamaan mahdollisimman paljon. Lisäksi Keuruulla vaihtuvuus on aika suuri ja se pitää osata ottaa myös kehittävänä osana tätä hommaa, kun pääsee pelaamaan mahdollisimman monen erilaisen pelaajan kanssa.

Vasemmalta laukova laitilalaislähtöinen hyökkääjä on käynyt läpi raumalaisen junioripolun. Viimeisimmällä täydellä A-nuorten kaudellaan 2015-16 Friberg iski 48 ottelussa kovat tehopisteet 27+33=60.

Viimeisimmän Liiga-kauden päätyttyä Lukon osalta hän siirtyi A-nuoriin pelaamaan pudotuspelejä yhdessä Eetu Koivistoisen ja Roni Seväsen kanssa. A-nuoret taistelevat parhaillaan puolivälierissä ja sarja on katkolla raumalaisille lauantaina.

A-nuorten hyvän kauden suurimmiksi tekijöiksi Friberg nostaa erinomaisen maalivahtipelin ja hyvän yhtenäisen joukkuehengen, jossa jokainen pelaa sovittua yhteistä peliä, eikä kukaan sooloile omiaan.

- Kun liigakausi päättyi, niin kyseltiin, että onko haluja lähteä pelaamaan A-nuorten kanssa ja ilmoitin heti, että totta kai olen käytettävissä jos huolitaan. Toivotaan, että lauantaina on Kivikylän Areenan katsomossa paljon porukkaa antamassa tukea ja mikäs sen hienompaa olisi kuin laittaa sarja poikki Raumalla, Friberg toteaa.

A-nuorten neljäs puolivälieräottelu Lukko-Blues tulevana lauantaina 18.3. klo 17.00 Kivikylän Areenalla, Katsomoon on vapaa pääsy, tervetuloa!

 

 

Katso Jere Fribergin uratilastot Eliteprospects.comissa