Jesse Virtanen Liigan puolustajien pistepörssin voittoon

13.03.2017

Rauman Lukon puolustaja Jesse Virtanen voitti Liiga-kauden 2016-17 puolustajien pistepörssin ja teki samalla raumalaista kiekkohistoriaa, sillä yksikään Lukko-puolustaja ei ole voittanut kyseistä tilastoa ennen Virtasta.

25-vuotias raumalaisen kiekkokoulun kasvatti saalisti päättyneellä kaudella pelaamassaan 58 ottelussa tehopisteet 9+30=39. Virtasen pahin haastaja pistepörssissä oli vielä viime kaudella Lukkoa edustanut ja tätä nykyä Mikkelin Jukureissa puolustava Miika Koivisto, jolla vastaavat tilastot näyttivät lukemia 4+33=37.

Suomen A-maajoukkueen rinkiin jo viime kaudella murtautunut Virtanen on pelannut Liigassa tähän mennessä yhteensä 264 runkosarjan ottelua yhteistehoin 26+80=106. Pudotuspelejä Virtaselle on kertynyt 45 ja niissä hän on viimeistellyt yhden maalin ja antanut kymmenen syöttöpistettä.

Katso kauden 2016-17 puolustajien pistepörssi TÄÄLTÄ.