Rasmus Elo, Onni Korkka ja Antti Saarela Lukko Akatemiaan

03.07.2017

Rauman Lukko on solminut kolme akatemiasopimusta. Akatemiaan 2+2 -mallisilla sopimuksilla liittyvät hyökkääjä Rasmus Elo ja puolustaja Onni Korkka sekä vuoden mittaisella sopimuksella hyökkääjä Antti Saarela.

- Kaikki nämä pelaajat ovat olleet mukana vuonna 2001 -syntyneiden maajoukkueissa. On hienoa saada solmittua tärkeät sopimukset oman seuran pelaajien kanssa, Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo sanoo.

- Rasmus Elo on pelaajatyypiltään kova tekemään töitä ja hän armoton taistelija. Onni Korkka on puolustuspäästä hyvin hyökkäävä kiekollinen puolustaja, joka kykenee tuloksen tekemiseen. Antti Saarela taas on keskushyökkääjänä ikäluokkansa eliittiä. Hän on kokonaisvaltainen pelaaja, joka pystyy tekemään peliä ja puolustamaan hyvin.

16-vuotias Rasmus Elo on Rauman Lukon oma kasvatti. Laitahyökkääjä pelasi viime kaudella sekä Lukon B- että C-nuorissa. B-nuorissa otteluita kertyi 19, joissa syntyi tehopisteet 1+4=5. C-nuorissa hän pelasi yhteensä 21 ottelussa, kirjauttaen niissä tehot 16+16=32. Alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa pelejä kertyi neljä ja niissä hän viimeisteli yhden täysosuman.

Onni Korkka pelasi Elon tavoin B- ja C-nuorissa. 16-vuotias Korkka viimeisteli 34 C-nuorten ottelussa puolustajalle kovat teholukemat 22+18=40. Vasemmalta laukova puolustaja oli mukana Lukon B-nuorten riveissä kuudessa ottelussa, joissa ei syntynyt tehopisteitä.

16-vuotias Antti Saarela on Laitilan Jyskeen kasvatti ja hän kuuluu valtakunnallisesti ikäluokkansa kärkipelaajiin. Hän edusti menneellä kaudella pääasiassa Lukon B-nuoria ja iski 34 pelaamassaan ottelussa yhteensä 20 (5+15) tehopistettä. 

Antti Saarela oli mukana myös alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa. Saarela viimeisteli Leijonat -paidassa yhdeksään otteluun tehot 5+3=8.

 

Lukko Akatemian hyvä työ tuottaa tulosta

Lukko Akatemia on ottanut viime vuosina isoja, tärkeitä askeleita. Päättyneenä talvena Rauman Lukosta valittiin enemmän pelaajia maajoukkueisiin kuin koskaan aiemmin (14). Lisäksi vuosi sitten kesällä kasvattajaseurastaan KooKoosta Lukon akatemiapelaajaksi tullut Antti Palojärvi varattiin kuluvan kesän NHL:n varaustilaisuudessa Pittsburgh Penguinsin toimesta.

- Meillä on akatemiassa ja yleisesti junioripuolella tehty erittäin hyvää työtä, siitä osoituksena nämä viime talven maajoukkuevalinnat ja Lukon pelaajalle pitkästä aikaa osunut NHL-varaus. Tämä kaikki kertoo siitä, että toiminta menee koko ajan eteenpäin ja sitä kautta tulee onnistumisia, Vanhatalo sanoo.

Elon, Korkan, Saarelan ja Palojärven lisäksi Lukko Akatemiassa ovat mukana maalivahdit Lassi Lehtinen ja Kalle Nurmi, puolustajat Oskari Seppälä ja Viljami Istala sekä hyökkääjät Jesse Ruotsi, Matias Rauvola, Erno Hänninen, Ville Petman, Mikko Petman ja Niklas Ylitalo.

 

Lue Rasmus Elon ja Onni Korkan kuulumiset päivän Länsi-Suomesta.