A-nuorten viikkoraportti: Palaveri palautti tekemisen oikeille raiteille

11.09.2017

A-nuorten SM-liigan toinen viikko sisälsi Rauman Lukon osalta kolme ottelua. Taistelu sarjapisteistä käynnistettiin keskiviikkona kotiottelulla Ässiä vastaan ja viikonloppuna jatkettiin vieraskiertueella Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

- Aika vaihteleva viikkohan tässä on takana. Peli Ässiä vastaan oli meiltä melko vaisu ja KooKoo -matsiin emme jostain syystä syttyneet tarpeeksi. Sen jälkeen otimme ensin valmennuksen kanssa palaverin ja sitten pelaajien kesken, jonkinlainen muutos oli saatava, A-nuorten varakapteeni Niklas Murto kertoo.

Satakunnan paikallismatsista käteen jäi yksi piste, kun porilaiset olivat lopulta parempia jatkoajan jälkeen lukemin 4-5. Raumalaisista tehokkaana ottelussa oli kaksi maalia viimeistellyt Mikko Petman. Muista maaleista vastasivat Matias Rauvola ja Niklas Ylitalo.

Kyseinen kotiottelu pelattiin poikkeuksellisesti Säkylän jäähallissa.

- Onhan se tietenkin hieman erilaista matkustaa bussilla kotiotteluun ja etenkin kun molemmilla joukkueilla oli käytännössä sama matka matsiin. Mutta hieno kokemus, siellä oli järjestelyt hoidettu viimeisen päälle hyvin ja paikalla oli paljon katsojia. Aina on mukava pelata, kun hallissa on porukkaa.

Viikonlopun vieraskiertue alkoi lauantaina Kouvolassa. Vahvalla pelipäällä ollut KooKoo vei ottelun nimiinsä 4-1. Lukon ainoan osuman iski avauserässä Jani Kluuskeri.

Matka jatkui sunnuntaina Lappeenrantaan. SaiPasta sinikeltaiset väänsivät tärkeän 2-1 jatkoaikavoiton ja kaksi sarjapistettä matkasivat Raumalla Matias Rauvolan ja lisäpisteen ratkaiseen Jesse Leppikosken maaleilla.

- Kouvolassa pelatun pelin jälkeen istuimme alas keskustelemaan. Valmennuksen ja joukkueen palaverien ansiosta saimme päälle aivan uuden draivin, eikä rehellisesti sanottuna olisi ollut suuri vääryys mikäli olisimme saaneet Lappeenrannasta täydet kolme pistettä, Murto sanoo.

Lukko on matkannut nyt kahtena peräkkäisenä viikonloppuna toisella puolella Suomea, pelaten sekä lauantaina että sunnuntaina. Jatkuvasta bussissa istumisesta huolimatta, Murto näkee näissä reissuissa myös paljon hyvää.

- Kyllähän siinä saattaa alkaa jalat painamaan, kun pelataan peräkkäisinä päivinä ja istutaan paljon bussissa, mutta toisaalta on tärkeää saada heti tähän alkukauteen tällaisia reissuja, jotka mahdollistavat joukkueen yhteen hitsautumisen. Meillä on kuitenkin melko paljon uusia jätkiä tässä mukana.

A-nuoret jatkavat pisteiden metsästystä alkaneella viikolla kotiotteluilla. Ensin Kivikylän Areenalle saapuu lauantaina vieraaksi Oulun Kärpät ja heti seuraavana päivänä sunnuntaina on vuorossa ottelu Kuopion KalPaa vastaan. Lukko ja KalPa kohtasivat syyskuun alussa kauden toisella ottelukierroksella ja tuolloin kuopiolaiset olivat parempia maalein 5-2.

- Siinä on pari todella kovaa peliä edessä. KalPan me olemme jo kertaalleen kohdanneet ja tiedämme, että sieltä on tulossa hyvin luisteleva joukkue, joka pitää vauhtia yllä, Murto kertoo.

- Kärpillä taas on aina hyvä porukka kasassa, josta löytyy runsaasti taitavia yksilöitä. Sieltä tulee kovaa painetta.
 

Lukko-Kärpät Kivikylän Areenalla lauantaina 16.9. klo 12.00 ja Lukko-KalPa sunnuntaina 17.9. klo 16.00. 

Otteluihin on vapaa pääsy, tervetuloa kannustamaan sinikeltaiset voittoon!