Lukko yhdisti pikkuserkut - Johan Motinilla raumalaisia sukulaisia

10.10.2017

Rauman Lukkoon täksi kaudeksi siirtynyt ruotsalaispuolustaja Johan Motin juhli tiistaina 28-vuotissyntymäpäiviään. Juhlan kunniaksi Lukko järjesti suomalaiset sukujuuret omaavalle puolustajalle yllätyksen. Motin tapasi nimittäin tiistaisten jääharjoitusten jälkeen ensimmäistä kertaa raumalaisen pikkuserkkunsa Mikko Motinin ja tämän pojan Severin.

- Kun tein sopimuksen Lukkoon, niin isäni kertoi, että meillä on sukulaisia Raumalla. Vaihdoimme tuossa Mikon kanssa ensimmäistä kertaa kuulumisia ja selvittelimme, että kuka on kenenkin poika ja kävimme hieman läpi sukupuutamme. Isoisämme ovat veljeksiä, Johan Motin kertoo.

Mikko Motinilla on ollut jo muutaman vuoden ajan tieto siitä, että ruotsalainen jääkiekkoilija on hänen pikkuserkkunsa.

- Tätini on tehnyt jonkin verran sukututkimusta ja sieltä selvisi, että hän on minulle sukua. Sitten kun huomasin lehdestä, että Johan on tulossa Lukkoon pelaamaan, niin vaarini soitti heti seuraavana päivänä, että olenko huomannut asiaa ja hän muistutti kyseessä olevan hänen veljensä pojanpoika, Mikko Motin sanoo.

Nuohouspalvelua tarjoavan Motinit Oy:n yrittäjänä työskentelevälle Mikolle tuli ajatus ottaa yhteyttä Lukon toimistoon saadakseen kontaktin Raumalle muuttaneeseen pikkuserkkuunsa. Ennen yhteydenottoa väliin mahtui kuitenkin tapaaminen Johanin kanssa alkukauden pakkiparina pelanneen Lukko-kapteeni Janne Niskalan kanssa.

- Olin Niskalan Jannen luona nuohoamassa ja siinä kysäisin pilke silmäkulmassa Jannelta, että minkäslainen pelimies se Johan oikein on. Janne totesi siihen, että kysytkö nimen takia ja sitten mainitsin Jannelle, että Johan on minulle sukua. Eihän se meinannut aluksi uskoa, Mikko naurahtaa.

Seuraavaksi Mikko sai puhelun Lukon myyntineuvottelija Sallamari Impolalta, joka tarjosi Motinit Oy:lle mahdollisuutta lähteä Johanin kummipelaajaksi.

- Sallamarikaan ei tiennyt tästä sukulaisuussuhteesta etukäteen. Nyt Johanin paitaa koristaa meidän logomme eli paidan selkämyksestä voi bongata kolme kertaa nimen Motin. Myös Johan kertoi huomanneensa tämän, Mikko sanoo.

 

Pieni sukukokous saattaa toteutua marraskuussa

Johan Motinin isä on suomalainen. Hän muutti ala-asteikäisenä perheensä kanssa Ruotsiin. Isän sinivalkoisista juurista huolimatta, Johan ei ole koskaan oppinut suomen kieltä. Paitsi sen, mitä Lukon pukukopista on kesän ja alkusyksyn aikana ehtinyt tarttua mukaan.

- Isäni ei koskaan puhunut meille suomea, kun olimme lapsia. Yritimme opetella sitä hieman koulussa, mutta se ei todellakaan ole mikään kauhean helppo kieli oppia, Johan nauraa.

Hänellä on myös muita sukulaisia Suomessa ja jonkinlainen tapaaminen lähitulevaisuudessa saattaakin olla mahdollinen.

- Nyt tapaamani Mikon ja Severin lisäksi tätini ja serkkuni asuvat Ähtärissä. Isäni on tulossa Suomeen ja Raumalle marraskuussa, joten uskon, että hänkin varmasti haluaa tavata paikallisia sukulaisiaan.

Mikko Motin odottaa mahdollista tapaamista innolla.

- Hienoa jos tällainen tapaaminen saataisiin onnistumaan. Olisi mukava päästä tutustumaan setääni ja vaarini haluaisi varmasti tavata sekä veljenpoikansa että veljensä pojanpojan. Sellainen pieni sukukokous olisi mukava juttu. Senhän voisi järjestää vaikka Lukon kotimatsissa, Mikko suunnittelee.

 

Kuvassa vasemmalta Mikko Motin, Johan Motin ja Severi Motin.