A-nuorten viikkoraportti: Seitsemän pisteen viikko tärkeään kohtaan

05.12.2017

Rauman Lukon A-nuorten mennyt viikko oli onnistunut. Paikasta kymmenen parhaan joukkoon ja sitä kautta ylempään jatkosarjaan taistelevat sinikeltaiset saalistivat kolmesta ottelustaan seitsemän tärkeää sarjapistettä.

- Kaikin puolin täytyy olla tyytyväinen joukkueen viime viikon otteisiin. Jos joku arvosana pitäisi antaa, niin antaisin kolmelle matsille kahdeksan ja puolen keskiarvon. Ja mikä tärkeintä, niin olemme mukana taistelemassa pääsystä kymmenen parhaan joukkoon. Kaikki on meidän omissa käsissämme, puolustaja Santeri Suistio sanoo.

Lukko aloitti viikkonsa keskiviikkona kotona Kivikylän Areenalla puhtaalla 5-0 voitolla TuTosta. Sinikeltaisissa maalitalkoissa onnistuivat Niklas Ylitalo, Rasmus Smedberg, Niklas Murto, Matias Rauvola ja Erno Hänninen. Eero Korsi piti nollan 18 torjunnalla.

- Se oli tietyllä tapaa rutiinivoitto. Olimme selvästi parempia ja vastustaja oli hieman jaloissa. Kolme pistettä oli se, mitä me lähdimme siitä pelistä hakemaan ja ne me otimme.

Ottelut jatkuivat perjantaina, kun A-nuoret hakivat Vaasasta 3-1 voiton. Sportin kaadossa arkkitehteinä häärivät maalit mieheen viimeistelleet Jesse Ruotsi, Mikko Petman ja Matias Rauvola.

- Sport-matsi oli keskiviikon otteluun verrattuna huomattavasti tasaisempi. Me pidimme kyllä ohjat, mutta vaasalaisilla oli omat hetkensä, joita he eivät sitten kuitenkaan onnistuneet käyttämään hyväkseen. Me käytimme omat paikkamme, taistelimme hyvin ja Korsi pelasi maalilla todella vahvan ottelun, Suistio hehkuttaa.

Sunnuntaina sinikeltaiset kohtasivat yhden päävastustajistaan, kun edessä oli vierasottelu Lahdessa Pelicansia vastaan. Lukko iski toiseen erään kaksi maalia, kun verkkoja heiluttivat vuorollaan Niklas Murto ja Jesse Ruotsi. Jatkoajalle venyneestä ottelusta 3-2 voiton kuittasi kuitenkin kotijoukkue.

- Meillä oli voiton avaimet käsissämme, mutta kaveri nousi päätöserässä vielä 2-2 tasoihin ja siirsi ratkaisun jatkoille. Tiukka matsi, joka olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Hyvä, että saimme sen yhden pisteen. Se on tärkeä piste jatkoa ajatellen.

A-nuorten alkusarjaa on jäljellä Lukon osalta viisi ottelua. Alkaneella viikolla pelataan näistä kolme ja kaikki kotona Raumalla. Tiistaina vieraaksi saapuu Ilves ja ottelu pelataan Äijänsuon harjoitushallissa. Myös lauantaina pelataan harjoitushallissa, kun Raumalla vierailee Pelicans. Sunnuntaina kohdataan Kivikylän Areenalla alkusarjan viimeisessä kotiottelussa Jukurit.

- Isoja pelejä edessä, pelaamme nyt niin sanottuja joulun pudotuspelejä. Ilveksen voitimme viimeksi 6-1, mutta on varmaa, että Ilves tulee kovempaa päälle, joten aiemmilla matseilla ei ole mitään merkitystä. Pidetään antennit pystyssä ja ollaan hereillä, Suistio muistuttaa.

30 ottelua pelanneet sinikeltaiset sijoittuvat tällä hetkellä 40 pisteellä A-nuorten SM-liigan sarjataulukossa 13.sijalle. Kymmenentenä oleva KooKoo on pelannut kaksi ottelua enemmän ja Lukolla on matkaa ylemmän jatkosarjan viivaan vain kuusi pistettä.

A-nuoret kaipaavat nyt tärkeään taisteluun myös yleisön tukea. Kaikkiin A-nuorten otteluihin on vapaa pääsy.

- Olisi kiva, jos hallille tulisi porukkaa kannustamaan meitä. Yleisön tuki on aina tärkeä juttu ja pelaajat saavat siitä huomattavasti lisää virtaa.

 

A-nuorten alkaneen viikon kotiottelut:
Ti 5.12. klo 17:30 Lukko-Ilves (Äijänsuon harjoitushalli)
La 9.12. klo 15:00 Lukko-Pelicans (Äijänsuon harjoitushalli)
Su 10.12. klo 16:00 Lukko-Jukurit (Kivikylän Areena)

Sunnuntain ottelu on katsottavissa myös osoitteesta http://go.fanseat.com