A-nuorten viikkoraportti: Kohti kahden kotimatsin viikonloppua

12.01.2018

Nuorten SM-liigan ylempi jatkosarja jatkuu tulevana viikonloppuna Rauman Lukon osalta kahdella kotiottelulla. Perjantaina Kivikylän Areenalle saapuu vieraaksi Espoon Blues ja lauantaina isännöidään KooKoota.

- Tärkeät matsit edessä, etenkin KooKoo on yksi meidän päävastustajistamme. Perjantain pelikään ei tule missään nimessä olemaan mikään helppo matsi. Nyt tarvitsisi saada pisteitä raavittua kasaan, hyökkääjä Matias Rauvola kertoo.

Sinikeltaisille kannustusjoukoille olisi tilausta.

- Olisi hienoa jos katsomossa olisi reilusti porukkaa ja saisimme sitä kautta tärkeää lisätukea. Se sytyttää aina aivan eri tavalla, kun lehtereillä on väkeä.

Ylemmässä jatkosarjassa pudotuspelipaikasta taistelevat Lukon lisäksi lisäksi Blues, HPK, JYP, KooKoo, KalPa, Kärpät, Pelicans, Tappara ja Ässät. Raumalaisten tavoitteet ovat selkeät.

- Olemme tavoittelemassa play off -paikkaa, tavoite on etteivät pelit lopu, kun ylempi SM-sarja päättyy. Siitä tavoitteesta taistelemme kynsin ja hampain.

Ylempään jatkosarjaan suunnattiin hyvistä lähtöasetelmista, sillä Lukko taisteli tiensä kymmenen parhaan joukkoon viimeisten kierrosten vahvojen otteiden siivittämänä. Rauvola uskoo, että se antaa lisävirtaa joukkueelle myös jatkossa.

- Jossain vaiheessa näytti jo ehkä hieman pahaltakin, kun viiva alkoi karkaamaan, mutta me uskoimme omaan tekemiseemme. Loppuun saimme päälle hyvän kirin, ja sitä kautta osoitimme itsellemme ja toisillemme sen sitkeyden, mikä tästä joukkueesta löytyy.

Lukko lähtee alkavan viikonlopun koitoksiin allaan viime viikolta 6-3 vierasvoitto KooKoosta ja niukka 3-2 tappio Lahden Pelicansille.

- Pelasimme joukkueena hyvän viikonlopun. Pelicans-ottelussa oli se harmittava 2.erä, jolloin me nukahdimme ja vastustaja iski siihen kaikki kolme maaliaan. Sitä erää lukuunottamatta, olisimme ansainneet matsista pisteitä. Kaiken kaikkiaan hyvä startti ylempään jatkosarjaan.

Rauvola oli itse tärkeässä roolissa etenkin perjantaisessa KooKoo-voitossa, sillä mies kuittasi raumalaisille peräti neljä maalia. Osumista kaksi syntyi toisessa erässä 76 sekunnin välein, kolmannessa tuplaan meni aikaa minuutti ja 51 sekuntia.

- Hieman ehkä pomppi ja aina tarvitaan tuuriakin. En tiedä mitä vuodenvaihteen aikana on tapahtunut, että yhtäkkiä tuli neljä maalia, vaatimaton hyökkääjä naurahtaa.

- Vakavasti puhuen, niin kyllähän niistä saa kiittää ketjukavereita. Pelasimme ketjuna todella hyvän pelin.

Rauvola on ollut kovassa vireessä, sillä hän on viimeistellyt viimeiseen yhdeksään otteluun tehopisteet 8+7=15.

 

A-nuoret viikonloppuna Kivikylän Areenalla:

Perjantai 12.1. klo 18.30 Lukko-Blues
Lauantai 13.1. klo 15.00 Lukko-KooKoo

Otteluihin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Matsit katsottavissa myös osoitteesta http://go.fanseat.com