Päävalmentaja Pekka Virran optio käytetty

10.01.2018

Rauman Lukko ja päävalmentaja Pekka Virta ovat sopineet sopimukseensa kirjatun option käytöstä. Virta saapui Lukkoon viime keväänä 2+1 vuotisella sopimuksella, joten hän toimii liigajoukkueen ruorissa ainakin kevääseen 2020 asti.

- Jo sopimusta tehtäessä keskustelimme kolmen vuoden projektista ja päätimme silloin yhdessä, että kirjaamme kahden vuoden lisäksi tämän option, jonka käyttöä tarkastellaan meidän ja hänen suunnaltaan syksyn aikana. Molemmat osapuolet ovat olleet tyytyväisiä, joten päätimme yhteistuumin käyttää option, Rauman Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala kertoo.

- Me olemme olleet erittäin tyytyväisiä Pekan tapaan johtaa joukkuetta. Hänen kohdallaan isoja arvoja ovat avoimuus, rehellisyys ja oikeudenmukaisuus.

Kokenut 48-vuotias Virta on monesti korostanut käynnissä olevan projektin vaatimaa pitkäjänteistä työntekoa.

- Alussa jo puhuimme projektista ja siitä, että kaksi vuotta on lyhyt aika. Kunnioitimme molempia tahoja niin, että päätimme katsoa sekä seuran että minun toimintatavat, ja miten ne toimivat yhteistyössä, Virta sanoo.

- Olen erittäin kiitollinen siitä, että seura näkee yhteistyömme toimivan ja haluaa jatkaa. Olen viihtynyt seurassa hyvin, täällä on moni asia hyvällä mallilla ja paljon on asioita, jotka menevät koko ajan eteenpäin.

Lukko pelaa Virran alaisuudessa vahvaa kautta. Sinikeltaiset ovat 40 ottelun jälkeen 64 sarjapisteellä Liigan sarjataulukossa viidentenä.

- Se on tietyllä tapaa hyvä asia, että meille osui tuloksellisesti myös hieman heikompi jakso, jonka aikana tuli tappioita. Silloin seuran johtohenkilöt osoittivat, että heiltä löytyy oikeanlaista ammattitaitoa ja ymmärrystä näiden projektien pitkäjänteiseen eteenpäin viemiseen. Kokemus on opettanut, että projektit vaativat myös aina aikaa, Virta kiittelee.

Tulevana kesänä Virta pääsee aloittamaan yhteistyön Lukon urheilujohtajana aloittavan Kalle Sahlstedtin kanssa.

- Odotan innolla, että pääsen rakentamaan joukkueen tulevaisuutta yhdessä Kallen kanssa. Pitkäjänteinen tekeminen on myös sitä, että me pystymme tämän projektin aikana reagoimaan esimerkiksi joukkueen ikärakenteeseen ja satsaamaan nuoriin pelaajiin.

 

Seuraavan ottelunsa Lukko pelaa torstaina 11.1.klo 18.30 kotona Kivikylän Areenalla, kun vieraaksi saapuu sarjakärki Oulun Kärpät.

Osta liput otteluun tästä.