A-nuorten viikkoraportti: Kohti kahden Tappara-matsin viikonvaihdetta

09.02.2018

Rauman Lukon A-nuoret kohtaavat tulevana viikonloppuna Tapparan kahdesti. Perjantaina kirvesrinnat saapuvat sinikeltaisten vieraaksi Äijänsuon harjoitushalliin ja lauantaina pisteistä taistellaan Tampereella.

Ylempää jatkosarjaa on Lukon osalta jäljellä enää yhteensä kahdeksan ottelua. Kasassa on nyt 45 pelatusta ottelusta 61 pistettä. Matkaa seuraavalla sijalla olevaan KooKooseen on vain yksi ja pykälää ylempänä olevaan Pelicansiin kolme pistettä.

- Tärkeät pelit edessä, molemmista pitää kairata voitot. Meillä on matkaa sarjataulukossa seuraavana oleviin vain muutamia pisteitä ja pelit alkavat vähenemään, joten pudotuspelejä ajatellen nyt on jaossa todella isoja pisteitä, puolustaja Antti Palojärvi muistuttaa.

Lukko ja Tappara kohtasivat toisensa alkusarjassa kahdesti. Tappara vei molemmat ottelut nimiinsä niukasti maalein 4-3, jälkimmäinen ratkesi vasta jatkoajalla.

- Tapparalla on hyvä joukkue, joka luistelee kovaa. Heidän pelityylinsä on hieman erilainen moneen muuhun verrattuna. He träppäävät keskialueelle, pitää katsoa miten me sen puramme. Eiköhän siihenkin lääkkeet löydetä.

Raumalaisilla on allaan viikon takaa hieno täyden kuuden pisteen viikonloppu. Perjantaina kaatui Kärpät Oulussa maalein 3-1 ja lauantaina vieraspisteet irtosivat Kuopiosta KalPalta lukemin 1-0.

Viikonlopun ehdoton sankari oli molemmat ottelut pelannut maalivahti Eero Korsi, joka torjui kahdessa matsissa yhteensä 83 kertaa. Palojärvi antaakin kiitosta tolppien väliin.

- Pelillisesti olimme molemmissa otteluissa ehkä hieman jopa jäljessä, mutta Eero pelasi maalilla niin hyvin, että hän antoi meille avaimet voittoon. Hänen ansiostaan me otimme ne täydet kuusi pistettä.

- Onhan se helpompi lähteä nyt pelaamaan, kun on kaksi voittoa alla. Hyvä pöhinä on päällä ja tämä viikko on treenattu kovaa. Olisi mukavaa jos saataisiin katsomoon yleisöä, se tuo aina lisävirtaa kotijoukkueen pelaamiseen.

 

Antti Palojärvi on yksi viidestä nuorten maajoukkueisiin valitusta sinikeltaisesta pelaajasta. Palojärven lisäksi Tshekin Hradek Kralovessa pelattaavaan alle 20-vuotiaiden viiden maan turnukseen lähtee Lukon liigajoukkueen maalivahti Lassi Lehtinen.

A-nuorista Leijona-paidan pukevat ylleen myös Mikko ja Ville Petman. He ovat mukana alle 18-vuotiaiden ryhmässä, joka matkaa omaan viiden maan turnaukseensa USA:n Plymouthiin.

Antti Saarela pelaa alle 17-vuotiaiden ryhmässä, kun Suomi isännöi Mäntsälässä, Järvenpäässä ja Keravalla viiden maan turnausta.

Lue uutinen valinnoista tästä.

 

A-nuorten ottelut tulevana viikonloppuna:
Perjantai 9.2. klo 18.30 Lukko-Tappara (Äijänsuon harjoitushalli)
Lauantai 10.2. klo 12.30 Tappara-Lukko