Tapio Laakso Rauman Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

11.04.2018

Rauman Lukko on kiinnittänyt hyökkäykseensä Tapio Laakson. 32-vuotias keskushyökkääjä saapuu Raumalle kaksivuotisella sopimuksella, joka kattaa kaudet 2018-19 ja 2019-20.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta saa miehistöönsä tutun pelaajan, sillä hän valmensi Laaksoa ensimmäisen kerran jo junioreissa. Liigassa Virta ja Laakso ovat olleet aiemmin samaan aikaan KalPassa kausina 2009-11 ja TPS:ssä vuosina 2011-13.

- Tapio on kivenkova ammattilainen, joka ajattelee aina ensisijaisesti joukkuetta. Kyseessä on huippu-urheilija ja johtajatyyppi, joka tuo vahvaa vaatimustasoa joukkueen sisälle. Hän luo ympärilleen positiivista ilmapiiriä ja urheilun arvostamista, mikä omalta osaltaan nostaa varmasti koko porukan päivittäisen tekemisen tasoa, Lukon päävalmentaja Pekka Virta sanoo.

Laakso haluaa tuoda omat vahvuutensa ja oman persoonansa Lukon käyttöön. Hän korostaa, että joukkueessa jokaisen jäsenen tulee tehdä joka päivä asiat niin hyvin kuin osaa.

- Olen todella innoissani uudesta sivusta urallani. Haluan voittaa ja ainoa tavoitteeni on olla mukana nostamassa Lukkoa kohti Liigan kärkeä. Tiedän entuudestaan Pekan vaatimustason ja uskon, että se on avain menestykseen, Laakso kertoo.

183-senttinen ja 90-kiloinen vasemmalta laukova keskushyökkääjä on pelannut urallaan tähän mennessä 586 Liigan runkosarjaottelua tehopistein 98+136=234. Playoffseissa hän on esiintynyt 46 ottelussa ja viimeistellyt niissä tehot 6+10=16.

KalPan ja TPS:n lisäksi Laakso on edustanut Liigassa Tampereen Ilvestä, jossa hän pelasi viimeiset neljä kautta.

Tapio Laakso toimi kolme edellistä kautta Ilveksen kapteenina. Sitä ennen hän oli kauden ajan joukkueen varakapteeni. Turussa Laakso johdatti TPS:ää C-rinnassaan kaudella 2013-14, jota edelsi kaksi kautta varakapteenina. A-kirjain rinnassa hän pelasi myös KalPassa.

- Se kertoo aika paljon pelaajasta, että hän on kuulunut viimeisen kahdeksan kauden ajan kolmessa eri seurassa joukkueidensa kapteenistoon. Ei se ole sattumaa, että Tapio on kantanut kapteenin ja varakapteenin rooleja joukkueissaan. Kyseessä on iso liideri kentällä ja pukukopin puolella, ja hän johtaa ennen kaikkea omalla esimerkillään ja vaatimustasollaan, Virta painottaa.

Laakso muistuttaa, että joukkueet viettävät paljon aikaa keskenään ja pelaajat kokevat asioita yhdessä, siitä muodostuu parhaimmillaan tietynlainen veljesporukka.

- Jääkiekossa hienointa on voittaminen ja se, että se tehdään yhdessä joukkueen kanssa. Porukkaan kuuluminen on aina iso asia, minulle joukkue on kuin toinen perhe. Pitkän kauden aikana koetaan hienoja yhteisiä hetkiä ja pidämme aina toistemme puolta.

Katso Tapio Laakson uratilastot Eliteprospects.comissa tästä.