Petri Vehanen liittyy Rauman Lukon valmennustiimiin

16.05.2018

Maailmanmestarimaalivahti Petri Vehanen jatkaa uraansa jääkiekon parissa Raumalla. Vehanen liittyy yhden vuoden sopimuksella Lukon maalivahtivalmennustiimiin Mikael Vuorion aisapariksi.

- Ajatus on kypsynyt jo jonkin aikaa. Puhumme ja ajattelemme pelistä “Mikun” kanssa samalla tavalla, joten tämä oli minulle luonnollinen vaihtoehto, Vehanen kertoo.

Mikael Vuorio on tyytyväinen saadessaan tutun miehen rinnalleen maalivahtivalmennukseen.

- “Pete” on varmasti yksi parhaista Euroopassa viimeisen kymmenen vuoden aikana pelanneista maalivahdeista, joten se kokemus mitä hän pystyy tuomaan mukanaan on valtava. Pelin ymmärrys fyysisesti, henkisesti ja pelillisesti on ihan omaa luokkaansa, Vuorio kehuu.

Maalivahtivalmennus on pitkäjänteistä työtä

Vehanen myöntää, että uusi pesti myös hiukan jännittää häntä. Tukiverkostoa on kuitenkin tarjolla sekä Jääkiekkoliiton puolelta että hänen luottovalmentajaltaan Ari Moisaselta.

- Varmasti tullaan Arin kanssa asioita sparraamaan. Tämän lisäksi olen hyvin tietoinen, että vuosi on lyhyt aika näissä hommissa. Kahden, kolmen vuoden säteellä tuloksia varmaan pitääkin sitten jo tulla näkyviin, Vehanen sanoo.

- Hallilla tulee varmaan jatkossa vietettyä enemmän aikaa kuin peliuran aikana. Valmennustyö on kokonaisvaltaista omistautumista, jos toki sitä oli myös aktiivipelaaja-aikakin. Silti nyt on vastuuta myös toisista ihan eri tavalla kuin ennen.

Pääpaino juniorityössä

Mikael Vuorio kertoo Vehasen roolin olevan erityisesti juniorien kehittämisessä.

- C-ikäisistä aina A-junnuihin asti on se polku, jolla me haluamme omia juniorimaalivahtejamme kehittää. Näistä toivomme mahdollisimman monen olevan potentiaalinen liiga-torjujakin jonain päivänä, Vuorio kuvaa.

- Tavoitteenamme on luoda Rauman Lukkoon sellainen ilmapiiri ja tekemisen kulttuuri, että nuoret pelaajat haluavat tulla tänne kehittymään ja ottamaan urallaan sen seuraavan ison askeleen esimerkiksi maajoukkueisiin tai maailman muihin kaukaloihin.

- Sitä tavoitetta kohti tulemme jatkossa tekemään hartiavoimin töitä, miehet lupaavat kuin yhdestä suusta.

Kuva copyright: Pekka Lehmuskallio