Tshekkihyökkääjä Tomás Vincour tutustumaan Lukkoon

08.06.2018

Rauman Lukko ja tshekkihyökkääjä Tomás Vincour ovat sopineet viikon mittaisesta tutustumisjaksosta. 27-vuotias hyökkääjä saapuu Raumalle tulevana sunnuntaina ja on joukkueen mukana seuraavan viikon ajan. Mikäli tututustumisviikko johtaa molemminpuoliseen tyytyväisyyteen, jatkaa Vincour Raumalla.

- Tämä tutustumisjakso tarjoaa molemmille osapuolille hyvän mahdollisuuden nähdä toistensa arkea. Me tutustumme pelaajaan ja katsomme onko hänellä mahdollisuus ottaa urallaan se seuraava askel juuri Rauman Lukossa. Haluamme nähdä onko hän sen tyyppinen pelaaja, joka voi pelata meillä hyvän kauden ja auttaa sitä kautta tätä joukkuetta, Lukon päävalmentaja Pekka Virta sanoo.

- Pelaajalle tutustumisjakso antaa hyvää aikaa tutustua meidän toimintatapoihimme ja tähän kaupunkiin. Hän näkee miten me harjoittelemme, kuinka hyvä urheilullinen arki meillä on ja sen, että vaatimustaso on kaikille sama. Hän pystyy näyttämään meille oman kuntonsa ja me taas pystymme antamaan hänelle apuja omatoimijaksolle.

191-senttinen ja 97-kiloinen Vincour on pelannut urallaan keskus- ja laitahyökkääjänä. Kaksi viimeistä kautta hän on edustanut kasvattajaseuraansa HC Kometa Brnoa. Viime sesongilla oikealta laukova Vincour viimeisteli 39 pelaamassaan Tshekin liigan runkosarjaottelussa tehopisteet 10+10=20 ja 12 pudotuspelissä tehot 4+2=6. Hän kävi kauden aikana lainalla myös HPK:ssa, pelaten hämeenlinnalaisten riveissä kaksi Spengler Cupin ottelua tehopistein 1+1=2.

Vincour pelasi Pohjois-Amerikassa kausilla 2007-2013 ja 2014-15. Kyseisten vuosien aikana tilille kertyi Dallas Starsin ja Colorado Avalanchen paidoissa 95 NHL-ottelua tehoin 7+10=17. Lisäksi hän pelasi 157 AHL-ottelua yhteistehoin 45+45=90 ja 171 WHL-ottelua tehopistein 62+61=123.

KHL:ssä tshekkiläinen on pelannut kahdesti. Kaudella 2013-14 AK Bars Kazanin riveissä syntyi 39 runkosarjaottelussa kuusi maalia ja viisi maalisyöttöä. Kaudella 2015-16 hän kirjautti Sibir Novosibirskin paidassa 45 ottelussa tehopisteet 10+17=27.

- Pidän erittäin tärkeänä asiana sitä, että joukkueessamme urheilu on nostettu kaiken keskiöön. Tulemme pitämään siitä kiinni myös jatkossa. Tutustumisjakson aikana molemmat osapuolet näkevät mitä tuleman pitää, ja silloin onnistumisprosentti on aina suurempi.

Viikon aikana Lukko järjestää Rauman saaristossa Kuuskajaskarin saarella leirin, muutamat jääharjoitukset sekä pelaa joukkueen sisäisen ottelun.

- Painotan sitä, että pidetään nyt jäitä hatussa tämän uuden pelaajan kohdalla. Viedään asiaa terveellä maltilla eteenpäin, kunnes nähdään onko yhteistyö molempien osapuolten kannalta järkevä, Virta muistuttaa.

Katso Tomás Vincourin uratilastot Eliteprospects.comissa tästä.