Raumalaiskiekkoilun legendalle paikalliskamppailu on erityinen

12.09.2018

Urallaan SM-liigassa vain kasvattajaseuraansa Lukkoa edustanut Jari Torkki on raumalainen kiekkolegenda. Kolmellatoista kaudella Lukkoa edustanut Torkki pelasi SM-liigassa 453 ottelua, joissa syntyi 425 pistettä. Jari Torkille paikalliskamppailuihin liittyy monenlaisia muistoja ja miestä kutkuttaa jo perjantainen kauden avauskin.

- Kyllä se hyvältä tuntuu päästä taas kesän jälkeen hallille moikkaamaan tuttuja ja katsomaan kiekkoa. Kauden ensimmäinen peli on nyt jonkin aikaa ollut Ässiä vastaan, niin odotan sitä kyllä erityisesti. Hienoa nähdä minkälaisilla voimasuhteilla kauden avauksessa pelataan, Torkki kertoo.

- Yleisölle on isoin merkitys näillä paikalliskamppailulla, se on kaikkein tärkeintä.

Urallaan Suomessa pelatessaan Torkki kantoi vain Lukon pelipaitaa ja paikalliskamppailuja Ässiä vastaan kertyi vyölle useampia.

- Monenlaisia muistoja toki. Ainahan se oli kovaa taistelua. Yksi hauskimmista muistoista oli kun paikallispelissä Ässien puolustaja, joka ei hirveästi maaleja yleensä tehnyt, teki meitä vastaan ensimmäisessä erässä hattutempun Raumalla. Erätauolla siitä nousi sitten iso show ja miestä haastateltiin käytävällä median toimesta. Kuinka ollakaan me kuitenkin lopulta voitimme sen pelin, Torkki nauraa.

Omalta uralta yksi nimi nousee Ässistä Jari Torkin mieleen erityisesti.

- Kyllä sieltä aina ne taisteluparit kentältä löytyi. Mulle se oli useimmiten Jari Levonen ja molemmat kun olimme hyökkääjiä ja vielä tulisieluisia, niin aika usein löysimme siellä itsemme vääntämässä toisiamme vastaan.

- Ei siinä kuitenkaan koskaan mitään sellaista ollut, että olisi pahaa verta jäänyt välillemme.

Jari Torkin pelatessa voimasuhteet porilaisten kanssa kääntyivät uran edetessä.

- Urani alkuvuosina Ässät oli niskan päällä paikalliskamppailuissa ja vielä ennen sitä kun kävin nuorena miehenä pelejä katsomassa 70-luvun lopulla ja 80-luvun alussa, niin lukemat olivat välillä Isomäessä aika surullisiakin. Tuo asetelma kyllä kääntyi urani aikana.

- Pelaajien keskuudessa suuta soitettiin ja vinoiltiin aina voitettujen tai hävittyjen paikalliskamppailujen jälkeen. Niistä peleistä kyllä muistutettiin pitkään. Toki pelaajana et voinut liikaa miettiä kuka sieltä on tulossa vastaan ja miten he pelaavat.

- Tuntuu hyvälle, että tämä kauden ensimmäinen peli on paikalliskamppailu. Se tuo lisäarvoa.

 

Jari Torkki ennustaa mielenkiintoista kautta

Nykyään Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n hallitukseen kuuluva Torkki käy hallilla aina kun ehtii. Mies on myös tuttu vieras Radio Ramonan selostuksissa selostaja Risto Leinon aisaparina. Tuleva kausi ja Lukon joukkue on ennen kaikkea mielenkiintoinen.

- Lähtökohtaisesti varmasti pitäisi kuuden joukossa olla, mutta vaikea on tässä vaiheessa ennustaa. Lukon joukkueessa on tapahtunut paljon vaihtuvuutta. Miten nuoret pelaajat lyövät läpi, minkälaisia uudet vahvistukset ovat ja miten sopeutuvat sekä miten maalivahdit pärjäävät. Pitäisi vaan pystyä pelaamaan syyskausi hyvin ja saamaan hyvät asetelmat keväälle.

- Todella mielenkiintoinen joukkue ja kausi on edessä, Torkki päättää.

Liigakauden avaus Lukko - Ässät perjantaina 14.9. klo 18.30.