Satakunnan derby palaa kauden avausotteluksi

13.09.2018

Lukko ja Ässät iskevät yhteen kauden avauksen merkeissä perjantaina. Satakunnan derby kerää Kivikylän areenalle hyvän yleisömäärän ja myös Porista on totutusti tullut runsaasti kannattajia paikalle. Tunnelma tulee varmasti olemaan erinomainen koko ottelun ajan. Peli on ensimmäinen pitkässä 60 pelin runkosarjassa, mutta kyseessä ei ole vain yksi peli muiden joukossa. Lataus kaupungeissa on vahva ja molemmat haluavat aloittaa kauden voitolla pahimmasta kilpakumppanistaan. Sanotaan, että paikalliskamppailuissa ei yleensä sarjataulukolla ole merkitystä, vaan peli on aina oma maailmansa. 

Harjoituskaudella Lukko ja Ässät kohtasivat kolme kertaa: Lukko voitti Pitsiturnauksessa, mutta molemmissa täyspitkissä otteluissa Vaasassa ja Porissa Ässät oli parempi. Viime kaudella Lukko pelasi kauden avausottelunsa TPS:aa vastaan, joten tauon jälkeen Satakunnan derby on ottanut taas paikkansa liigakauden starttina.

Kummankaan joukkueen kannattajat eivät voi tilastoistakaan hakea suuria suuntaviivoja sillä viimeisen viiden kauden aikana, pois lukien viime kausi, Lukko on voittanut avausderbyistä kaksi ja Ässät kolme. Voidaan varmasti sanoa, että kauteen ja otteluun lähdetään lähtökohdista, joista on hyvin vaikea ennustaa mitään. 

 

Oskari Setänen odottaa innolla Satakunnan derbyä

Lukon 24-vuotias maalivahti Oskari Setänen on Panelian Raikkaan kasvatti, mutta siirtyi Lukkoon jo C-juniori iässä. HC TPS:ssa Setäsellä vierähti kolme kautta ja nyt Raumalle palanneella maalivahdilla on hyvä kutina kauden avauksesta.

- Tosi innostunut fiilis tällä hetkellä. Perhosia on vatsassa hyvällä tavalla. Harjoituskausi on ollut pitkä ja nyt kädet suorastaan syyhyää päästä pelamaan pisteistä, Setänen veistelee.

Lukko sai viimeisen palasensa riveihin kun Brandon DeFazio liittyi kuluvan viikon harjoituksiin. Joukkueen tekeminen on jäällä näyttänyt hyvälle myös maalivahdin silmin.

- Tosi energinen meininki on ollut jäällä. Meillä on tällä hetkellä todella urheilullinen joukkue kasassa, jonka huomaa sekä aistii jäällä ja sen ulkopuolella. 

- Mitä DeFazioon tulee, niin sen on harjoituksissa jo huomannut, että mies on oikealla tavalla ilkeä ja todella hyvä maalin edessä. Ajaa nälkäisesti maalin edustalle ja vahvana sekä häijynä pelaajana tekee varmasti vastustajan maalivahdille olon tukalaksi, Setänen lisää. 

Satakunnan derby sarja-avauksena ei tuo Setäsen valmistautumiseen mitään muutoksia, mutta fiilikseen kyllä.

- Sen aistii hallilla kun Ässät on vastassa. Ehdottomasti tuo vähän ekstralataustakin. Kyllä ne rutiinit tuo kuitenkin siihen sellaisen turvan ettei lataus mene kuitenkaan yli huonolla tavalla, Setänen muistuttaa. 

Terveiset kannattajille?

- Tehdään yhdessä Äijänsuosta ikävä paikka vastustajille. Sen tietää pelaajanakin kun menee paikkaan, jossa on hyvä kotijoukkueen tuki ja tuntuu, että ihmisiä tippuu kattopalkeistakin päälle, niin sinne ne pisteetkin on usein jäänyt. Tehdään yhdessä Äijänsuosta sellainen paikka.

 

DeFazio harjoitellut Tapio Laakson ja Justin Danforthin ketjussa

Lukko saa sarjakauden avaukseen tuoreen vahvistuksensa Brandon DeFazion, joka saapui Raumalle sunnuntaina. Kuluvalla viikolla DeFazio on viilettänyt harjoituksissa Tapio Laakson ja Justin Danforthin kanssa. Kokoonpanosta on varmasti sivussa Simo-Pekka Riikola, Ville Petman, Jere Friberg, Ville Vahalahti ja Lauri Tukonen. 

Perjantaina 14.9. klo 18.30 Satakunnan derby, Lukko - Ässät. Ennen ottelua järjestetään marssi Kauppatorilta ja kulkuetta johtaa Rauman poikasoittokunta. Lisää tietoa täältä.

Liigan kuumat avauskierrokselle - Pitkävedossa paljon kausivetoja