A-nuorten viikkoraportti: Edessä kotiturnaus ja kolmen ottelun viikonloppu

09.10.2017

Rauman Lukon A-nuoret valmistautuvat tulevaan viikonloppuun, jolloin edessä on peräti kolmen kotiottelun viikonloppu. Perjantaina Kivikylän Areenalle saapuu HPK, lauantaina isännöidään Tapparaa ja sunnuntaina on vuorossa ottelu Salzburgia vastaan.

Viikonloppuna Raumalla pelataan yhteensä 15 A-nuorten SM-liigan ottelua. Turnausmuotoisesti sarjaotteluita saapuvat pelaamaan myös Blues, Ilves, JYP, Pelicans, SaiPa ja Ässät, jotka pelaavat omia keskinäisiä otteluitaan perjantaista sunnuntaihin Kivikylän Areenalla ja Äijänsuon harjoitushallissa.

Menneestä viikonlopusta raumalaiset saivat pistesarakkeeseen yhden sarjapisteen, kun perjantainen HPK-kohtaaminen Hämeenlinnassa päättyi jatkoajalla 3-2 tappioon. Lukon maaleista vastasivat Niklas Virtanen ja Jani Siekkinen.

- Perjantain matsi Hämeenlinnassa oli sekä meiltä että HPK:lta hyvä peli. Siellä oli molemmilla paikkoja ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla. Siitä jäi meille yksi piste eikä se kauheasti lohduta, etenkin kun maalipaikkoja oli kuitenkin melkein vuorotellen ja välillä me pelasimme niin hyvin, että vastustaja joutui rikkomaan, Lukon valmentaja Pasi Saarela kertoo.

Lauantaina Lukko koki yhtä niukan tappion, mutta nyt 2-3 Bluesin voittoon päättyneen ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän viime minuuteilla. Bluesia vastaan maalinteossa onnistuivat Jani Kluuskeri ja Mikko Petman. Maalivahti Eero Korsi oli 32 torjunnan lisäksi tekemässä esityön molempiin Lukko-osumiin.

- Blues-ottelu oli samantyyppinen matsi kuin perjantaina HPK:ta vastaan. 2.erässä olimme järkevästi kärsivällisiä, he vyöryttivät peliä pitemmän aikaa ja me maltoimme puolustaa hyvin. Selvisimme siitä kunnialla, mutta loppuun tuli ehkä sellainen harmillinen tuomarivirhe, kun meidän jätkältä vedettiin jalat alta ja vastustaja iski kiekon maaliin. Hieman raju päätös ottelulle, mutta ei sille mitään voi, Saarela harmittelee.

Sinikeltaiset sijoittuvat ennen tulevan viikonlopun turnausta A-nuorten SM-liigan sarjataulukon 15.sijalle, kun kasassa on 16 pistettä. Saarela muistuttaa, että pelit ovat menneet paljon ristiin ja sarjataulukko onkin erittäin tasainen.

- Luottavaisin mielin tässä mennään. Olemme pelanneet välillä loistavasti ja onnistumiset ovat kantaneet hedelmää. Peli heittelee hieman ja pyrimme saamaan enemmän tasaisuutta tekemiseen. Meitä on päästy toisinaan rankaisemaan henkilökohtaisista virheistä ja ne ovat vähentyneet selkeästi alkukauteen nähden.

- Täytyy ottaa huomioon, että pelitapa on muuttunut viime vuodesta ja niitä vanhoja juttuja saattaa olla vielä siellä selkärangassa. On selvää, että se ottaa aina aikansa sisäistää uusia juttuja. Silläkin puolella olemme menneet parempaa suuntaan. Näen, että monet yksittäiset pelaajat ovat menneet eteenpäin ja se on yksi tärkeä osa tätä touhua.

Lukko pääsee hakemaan perjantaina revanssia, kun vastaan asettuu viime perjantaina jatkoaikavoiton vienyt HPK.

- Siihen jää viikko väliin edellisestä HPK-matsista ja me tiedämme olla valmiina. Kaikille pitäisi olla selvää, että hämeenlinnalaiset kääntävät peliä todella nopeasti ja he tulevat kovalla vauhdilla, siinä he ovat erittäin hyviä. Siihen meidän pitää vastata.

Lauantain vastustaja Tappara kohdattiin harjoitusottelukaudella kahdesti ja Lukko vei molemmista otteluista voiton.

- Heillä on samalla tavalla rosteri elänyt kuin meilläkin. Tapparalla on taitava jengi, joka yrittää kontrolloida kiekkoa. Siihen meidän on iskettävä, saada se heidän kiekottelunsa pois. Uskon, että heidän puolustukseensa puree hyvä kontaktipeli.

A-nuorten SM-liigassa mukana oleva itävaltalainen Salzburg sen sijaan on tuntemattomampi tapaus. Salzburg on pelannut tällä kaudella tähän mennessä Suomen A-nuorten SM-liigaa kolmen ottelun verran, joista he ovat ottaneet kaksi jatkoaikavoittoa.

- Kauheasti ei ole tietoa etukäteen, että millainen joukkue sieltä Raumalle saapuu. Tosin meillä on heitä vastaan viikonlopun viimeinen peli, joten ehdimme näkemään heidän perjantaisen JYP-ottelun ja lauantaisen Pelicans-ottelun.

Kaikkiin A-nuorten SM-liigan sarjaturnauksen otteluihin on vapaa pääsy!

 

Tulevan viikonlopun otteluohjelma ja pelipaikat:

Perjantai 13.10.
Klo 12:00 Lukko-HPK (Kivikylän Areena)
Klo 13:00 Ässät-Blues (Äijänsuon harjoitushalli)
Klo 15:15 JYP-Salzburg (Kivikylän Areena)
Klo 16:15 Ilves-Pelicans (Äijänsuon harjoitushalli)
Klo 18:30 Tappara-SaiPa (Kivikylän Areena)

Lauantai 14.10.
Klo 12:00 Pelicans-Salzburg (Kivikylän Areena)
Klo 13:00 HPK-Ässät (Äijänsuon harjoitushalli)
Klo 15:15 Lukko-Tappara (Kivikylän Areena)
Klo 16:15 Blues-JYP (Äijänsuon harjoitushalli)
Klo 18:30 Ilves-SaiPa (Kivikylän Areena)

Sunnuntai 15.10. 
Klo 11:00 Lukko-Salzburg (Kivikylän Areena)
Klo 12:00 Blues-SaiPa (Äijänsuon harjoitushalli)
Klo 14:15 HPK-Ilves (Kivikylän Areena)
Klo 15:15 Pelicans-Ässät (Äijänsuon harjoitushalli)
Klo 17:30 JYP-Tappara (Kivikylän Areena)