Eetu Koivistoiselle kahden vuoden jatkosopimus

05.10.2017

Rauman Lukko ja Eetu Koivistoinen ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimuksen. 22-vuotias hyökkääjä jatkaa näin ollen Raumalla kevääseen 2020 asti.

- Eetu on pitkän projektin alkutaipaleella oleva pelaaja, joka on haluttu Rauman Lukkoon ja hän on mennyt hienosti eteenpäin. Nyt on edessä se seuraava askel ammattilaisena ja on tärkeää, että kehitys jatkuu arjen työnteolla ja kovalla harjoittelulla. Eetun omassa tekemisessä suunta näyttää vahvasti ylöspäin ja tämän sopimuksen myötä hänen on hyvä keskittyä tulevaisuuteen, Lukon päävalmentaja Pekka Virta sanoo.

- Hienot fiilikset. Olen mukana tässä organisaatiossa jo kolmatta vuotta, niistä ensimmäinen meni KeuPa HT:ssa, samoin osittain viime kausi ja tällä kaudella olen päässyt olemaan täysillä liigajoukkueen mukana. Olen tyytyväinen siihen millä tavalla olen saanut vietyä täällä itseäni pelaajana eteenpäin ja tämä jatkosopimus on palkinto siitä, Koivistoinen kertoo.

Liiga-debyyttinsä EJK:n kasvatti teki Rauman Lukon paidassa kaudella 2015-16. Tuolloin otteluita kertyi yhdeksän ilman tehopisteitä. Kyseisen kauden Koivistoinen kiekkoili pääasiassa Lukon Mestis-yhteistyöseura KeuPa HT:n riveissä ja oli tärkeä osa joukkuetta, sillä hän iski 39 otteluun 18+18=36 tehopistettä.

Viime keväänä Lukon liigajoukkueen kauden päätyttyä runkosarjaan, Koivistoinen oli mukana Lukon A-nuorten pronssimitaleihin päättyneissä pudotuspeleissä. Niissä otteluissa keskus- ja laitahyökkääjän paikoille sopiva Koivistoinen oli yksi vastuunkantajista, kymmenestä pudotuspeliottelusta tehotilastot näyttivät lukemia 8+3=11.

- Keuruulla sai hyvällä tavalla vastuuta ja viime keväänä A-nuorissa pääsi sitten oikein isoon kiekolliseen rooliin, jossa piti kantaa vastuuta tuloksellisesti. Pystyimme toteuttamaan sitä meidän peliämme hyvin ja kausi päättyi mitalit kauloissa, Koivistoinen muistelee.

- Paljonko se sitten on kantanut tähän kauteen, niin sitä on mahdoton sanoa. Välissä oli kuitenkin pitkä kesä kovaa harjoittelua ja harjoituskaudella tuli onnistumisia, ehkä ne ovat tuoneet enemmän sitä itseluottamusta. Lisäksi lisääntynyt peliaika on tuonut onnistumisia ja olen mielestäni pystynyt käyttämään tarjotun näyttöpaikan hyvin.

Koivistoisella onkin menossa vahva kausi Liigassa. Hän on pelannut Lukossa nyt 10 ottelua, joissa on syntynyt neljä maalia ja yksi syöttöpiste. Viime kaudella 189-senttiselle ja 95-kiloiselle vasemmalta laukovalle hyökkääjälle kertyi otteluita Liigassa yhteensä 54 tehopistein 4+4.

- Olen tullut varmasti näiden vuosien mittaan kypsemmäksi sekä pelaajana että ihmisenä. Ikähän sitä kypsyyttä tuo ja tunnen, että sen avulla osaan ottaa enemmän vastuuta asioista. Pelillisesti koen, että liikun entistä paremmin ja olen mennyt muutenkin fyysisesti eteenpäin.

Koivistoisella on nyt uusi sopimus taskussa, mutta hän muistuttaa, että paikoilleen ei voi jäädä.

- On ensisijaisen tärkeää pitää itsellä mielessä, että töitä on vielä edessä. Joka päivä täytyy painaa duunia ja osoittaa olevansa paikkansa arvoinen. Meillä on tässä kuitenkin joukkue täynnä jätkiä, joista jokainen tekee kaiken tällä hetkellä todella hyvin. Kenelläkään ei ole varaa yhteenkään niin sanottuun ohipeliin, vaan koko ajan pitää olla työssä kiinni ja treenata päivästä toiseen laadukkaasti. 

- Sitä kautta tulee tulosta ja itseluottamus pysyy ylhäällä, ja sitä kautta taas pelaaminen pysyy laadukkaana. Työntekoa on nyt hyvä jatkaa tutussa ympäristössä, jossa on laadukas valmennus ja laadukkaat puitteet.

Myös uran seuraavat tavoiteltavat askeleet ovat selvillä.

- Kyllä tähtäin on siinä, että jonain päivänä pystyn johtamaan joukkuetta. Sitä lähdetään tavoittelemaan askel kerrallaan. Joukkueen menestys tulee sitä kautta, että jokainen pelaaja pelaa yksilöinä mahdollisimman hyvin ja ennen kaikkea sovitulla tavalla yhteen, niin pärjäämme joukkueena.

 

Katso Eetu Koivistoisen uratilastot Eliteprospects.comista.