A-nuorten viikkoraportti: Vaasan turnauksesta tuliaisina viisi pistettä

22.11.2017

A-nuorten SM-liiga jatkui Rauman Lukon osalta menneenä viikonloppuna Vaasassa, jossa sinikeltaiset kohtasivat Ilveksen, Sportin ja Ässät. Kolmesta ottelusta oli saaliina viisi tärkeää sarjapistettä.

- Pelimme on parantunut huomattavasti siitä meidän omasta turnauksestamme, joka järjestettiin lokakuussa Raumalla. Saimme nyt tärkeitä pisteitä ja niitä olisi ollut otettavissa vielä enemmänkin. Etenkin lauantain ja sunnuntain otteluissa oli tiukkaa vääntöä, Lukon puolustaja Mikko Kaunisto kertoo.

Lukko avasi turnauksen omalta osaltaan perjantaina Ilvestä vastaan. Raumalaiset olivat liikkeellä tehokkaalla pelillä, sillä tamperelaiset saivat poistua kaukalosta 6-1 tappio niskassaan.

Lukosta maalintekijöinä onnistuivat Jani Siekkinen kahdesti sekä Niklas Ylitalo, Mikko Petman, Ville Petman ja Mikko Kaunisto. Rasmus Smedberg kirjautti kolme syöttöpistettä.

- Ilves-ottelussa meidän pelimme lähti kulkemaan heti alusta alkaen juuri niin kuin sen kuuluukin kulkea. Rehellisesti sanottuna vastustajalla ei ollut loppujen lopuksi kauheasti mahdollisuuksia. He iskivät yhden maalin ja me kuittasimme sen heti.

Lauantaina Vaasassa nähtiin Satakunnan paikalliskamppailu Lukon ja Ässien välillä. Aina jatkoille asti venynyt matsi päättyi monien vaiheiden jälkeen Ässien 6-5 voittoon.

Lukko lähti otteluun vahvasti karaten 2.erän alkuminuuteilla jo kahden maalin johtoasemaan. Ässät onnistui nousemaan tasoihin ja ohi, mutta Lukko sinnitteli hyvin mukana nousten varsinaisen peliajan loppuminuuteilla 4-5 vierasjohtoon.

Ässien rohkea yritys ilman maalivahtia tuotti kuitenkin tulosta ja porilaiset viimeistelivät ajassa 58.59 ratkaisun jatkoille siirtäneen osuman. Jatkoaikaa ehti kulua vain 21 sekuntia, kun Ässät ratkaisi lisäpisteen itselleen.

- Tasainen vääntö, siinä matsissa mentiin molempiin suuntiin vauhdilla. Vuoron perään käytiin johtoasemassa ja vastustaja sai siihen loppuun ikävästi sen tasoituksen. Periaatteessa meidän olisi kuulunut hoitaa se ottelu kotiin, ei loppuhetkillä saa päästää tuolla tavalla maalia, Kaunisto harmittelee.

Turnauksen päätöspäivä toi A-nuorille yhden sarjapisteen, sillä Kärpät vei sunnuntain kohtaamisen voittolaukauksilla lukemin 3-2. Oululaisia vastaan Lukosta maalinteossa onnistuivat matsin avausosuman viimeistellyt Santeri Suistio ja 2-2 tasoituksen ajassa 52.26 iskenyt Jesse Ruotsi.

- Kärppiä vastaan meillä oli huono 2.erä, olimme siinä niin sanotusti pesukoneessa. Kärpät myllytti siihen erään 18 laukausta meidän yhtä vastaan. Muuten klaarasimme pelin jatkoaikaa myöten ihan hyvin. Voittolaukaukset ovat aina hieman arpapeliä ja tällä kertaa se kääntyi näin.

Raumalaiset majailevat tällä hetkellä sarjatatulukon 13. sijalla, kun A-nuorten SM-liigan alkusarjaa on pelaamatta Lukon osalta yhdeksän ottelua. Lukolla on kasassa nyt 26 pelatusta matsista 31 sarjapistettä. Matkaa ylemmän ja alemman jatkosarjan erottavalla viivalla olevaan Lahden Pelicansiin on vain kuusi pistettä. Lahtelaiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän.

Seuraavaan pistejahtiin Lukko suuntaa tulevana sunnuntaina 26.11., tuolloin on vuorossa kotiottelu ja Kivikylän Areenalle saapuu vieraaksi JYP. Kyseessä on joukkueiden kauden toinen kohtaaminen, jyväskyläläiset veivät aiemman lokakuussa maalein 6-3.

- Viimeksi olimme JYPiä vastaan alakynnessä ja nyt meidän tarvitsee näyttää mihin me pystymme.  Jokainen piste on tärkeä ja kaikki on vielä meidän omissa käsissämme. Tarvitsee vain raapia voittoja ja katsoa, miten alkusarjan lopussa käy. Turhaa sitä on tässä vaiheessa sen enempää miettiä, tehdään oma hommamme.

Ottelu alkaa klo 16.00 ja katsomoon on vapaa pääsy, tervetuloa!