Lue ja katso kaikki Siksi minä olen Lukko -tarinat!

21.03.2018

Olemme saaneet tutustua päättyneen kauden aikana moneen hienoon tarinaan siitä, kuinka tärkeä osa Lukko on kannattajiensa arkea ja kuinka monella eri tavalla sinikeltainen kiekkoyhteisö koskettaa ihmisiä.

Lukko antaa sisältöä ja voimaa elämään, se yhdistää ja opettaa toimimaan yhdessä. Toisille rakkaus Lukkoon tulee luonnostaan, toiset ovat kasvaneet siihen kiinni.

Kokosimme kaikki 19 tarinaa ja videota yhteen, näet ne kaikki alta.

 

Siksi minä olen Lukko: Marjo Viljanen

Lukko merkitsee minulle ja lapselleni hyvää seuraa missä harrastaa. On tärkeää olla paikka ja yhteisö minne lapsi haluaa ja pystyy menemään. Harrastaminen tuo myös jaksamista koulunkäyntiin. Pyrin kannustamaan, kuskaamaan ja kustantamaan lapseni liikkumista.

Lukko tarjoaa hyvät puitteet lapsille  ja tukee myös perheitä, joilla ei taloudellisia mahdollisuuksia jääkiekon pelaamiseen löydy. Haluan tukea seuran toimintaa, koska Lukko on paikka, jossa on hyvä yhteishenki ja lapsen on hyvä olla.

Olen vauvasta asti ollut jäähallilla, kun veljeni on pelannut ja vanhempani ovat ahkerasti talkoilleet. Olen syntynyt siihen ja se on siirtynyt sukupolvelta toiselle.

Siksi minä olen Lukko,
Marjo Viljanen

 

 

Siksi minä olen Lukko: Erik Hämäläinen

Ensimmäinen muisto on kortteliliigan harjoituksista 1972. Matti Forss oli aikoinaan pelaaja, jonka esimerkkiä olen vahvasti seurannut. Olen Lukossa aloittanut ja tänne aikanaan takaisin palannut, koska olen raumalainen ja tämä on kotini. Kaikki, jotka ovat olleet matkoilla tietävät, että koti on aina koti ja Raumalle on kiva tulla.

Vuoden 1984 Lukon tippuminen ja seuraavan vuoden paluu pääsarjatasolle on urani yksi merkittävimpiä kokemuksia. Silloin todella ymmärsin kuinka suuri asia Rauman Lukko on kaupungissa. Jääkiekko on minulle harrastus, työ ja elämäntapa.

Siksi minä olen Lukko,
Erik Hämäläinen

 

 

Siksi minä olen Lukko: Mika Haavisto

Aikaisimmat muistot Lukosta on 7-8 -vuotiaana, kun kavereiden kanssa juostiin ympäri hallia muun muassa jääkiekkokorttien perässä.

Suurin kipinä äänekkääseen kannattamiseen on siinä ympärillä oleva yhteisö, jossa kaikki seisovat joukkueen tukena. Voittavan joukkueen mukana on tietysti helpompi seistä kuin häviävän, mutta pidemmänkin tappioputken jälkeen usko siihen, että se meidänkin päivä vielä koittaa, saa edelleen menemään hallille ja seisomaan joukkueen takana.

Jos itse pystyy pienenkin lisäpanostuksen katsomosta joukkueelle antamaan, niin se annetaan. Lukko on sellainen asia, johon synnytään ja kasvetaan, eikä niin vain lähdetä pois. Lukko on ”lifetime deal” ja välillä kuin parisuhde erilaisine ylä-ja alamäkineen, joista taistellaan läpi ja jatketaan eteenpäin.

Siksi minä olen Lukko,
Mika Haavisto

 

 

Siksi minä olen Lukko: Rami Sarasmäki

Olen seura-aktiivina saanut muiden ja omien lasten kasvamisen kautta hienoa sisältöä elämääni, kuten paljon uusia ystäviä.

Lukko on kohdellut minua aina hyvin. Rauman Lukon toiminta Raumalla on tärkeä asia lapsille. Seuran juniorityöskentelyssä on tärkeää antaa lapsille kokemuksia niin joukkueena kuin yksilöinä. Seuran logoa tulee kantaa ylpeänä rinnassa. Olen saanut pitkään olla juniorivalmentajana hyvin hoidetussa seurassa.

Täällä olen saanut kasvaa ja kannattaa, nyt annan oman panokseni.

Siksi minä olen Lukko,
Rami Sarasmäki

 

 

Siksi minä olen Lukko: Raine Kuusisto

Olen neljännen polven peruslaitilalainen. Nuorena tuli valinta tehtyä, että Lukko on se oma joukkue.

Amitec on pitkään ollut Lukon yhteistyökumppani. Noin 15 vuotta sitten meille tuli mahdollisuus saada mainos pelipaidan taakse alareunaan, jossa olemme olleet tähän päivään saakka emmekä sieltä halua pois. Työyhteisössämme on paljon eri seurojen kannattajia, joka aiheuttaa säännöllisesti hyvähenkistä naljailua.

Jääkiekko on niitä harvoja asioita, joista voi olla eri mieltä asiakkaan kanssa ja silti meillä on hauskaa. Lukko on minulle rakas seura ja uskoni organisaatioon on vahva.

Siksi minä olen Lukko,
Raine Kuusisto

 

 

Siksi minä olen Lukko: Veikko Saarnio

Kun Lukko häviää, se näkyy vahvasti toriparlamentissa. Lukon viime kauden heikko menestys oli kova pala toriparlamentin nieltäväksi ja varmasti myös monelle muulle. Nyt tuntuu suorastaan uskomattomalta, että onko tämä ollenkaan totta, kun kausi on alkanut todella hienosti. 

Saan Rauman Lukosta itselleni nautintoa ja elämän voimaa. Minulla on ollut vakavia sairauksia ja vaimoni kuoli vuosi sitten. Tähän olen saanut suuren avun, kun olen päässyt jäähallille, jossa on hyvät ystävät sekä itselleni tärkeä ja menestyksekäs seura.

Siksi minä olen Lukko,
Veikko Saarnio

 

 

Siksi minä olen Lukko: Oiva Aalto

Perheeni ja minä olemme pienestä saakka kannattaneet Lukkoa.

Lempipelaajani Lukossa on Rony Ahonen, koska näen itsessäni samoja piirteitä kuin hänessä. Myös molemmat veljeni pelaavat jääkiekkoa, joten vanhempani käyttävät merkittävästi aikaa jäähallilla ja meidän kuskaamisessa.

Lukko on minun joukkueeni, koska pelaan siellä, olen ollut syntymästä saakka joukkueen puolella ja tulen vielä vanhana papparaisenakin olemaan Lukon puolella. Lukko on hieno paikka pelata jääkiekkoa, koska siellä toimitaan tasa-arvoisesti.

Siksi minä olen Lukko,
Oiva Aalto

 

 

Siksi minä olen Lukko: Jere Friberg

Olen kotoisin Laitilasta, jossa on hyvät mahdollisuudet harrastaa eri joukkue- ja yksilölajeja. Nuorena jääkiekko vei lopulta kuitenkin voiton ja siihen olen eniten panostanut.

Olin 14-vuotias, kun siirryin pelaamaan Rauman Lukkoon. Perheessämme on ollut aina itsestäänselvyys, että Lukko on se meidän joukkueemme, sillä isäni on aikoinaan pelannut Lukossa ja sitä kautta tuonut sinikeltaisuuden koko perheeseen.

Ikäluokasta huolimatta, jokainen vuosi kun olen pelannut Lukossa, on joukkuepelaaminen mennyt aina yksilöpelaamisen edelle. Se on hyvä arvo ja sitä meille on teroitettu, ja siitä tulee pitää kiinni.

On kunnia ottaa ensimmäiset askeleet ammattilaisena Rauman Lukossa.

Siksi minä olen Lukko,
Jere Friberg

 

 

Siksi minä olen Lukko: Emilia Mäkinen

Lukkofanien järjestötoiminnassa on hyvä yhteishenki, jonka takia toiminnassa on hieno olla mukana.

Suurimpia tunteita herättäviä pelejä ovat olleet kevään 2014 pronssipelin voitto ja harmillisempi muisto on seuraavan kevään välieräottelusta Tapparaa vastaan, jolloin olimme todella lähellä finaalipaikkaa. Se tuntui todella pahalta.

Olen onnellinen saadessani olla Lukkofanien yhteisössä kaikkine mahtavine matkoineen ja tapahtumineen, jotka ovat tuoneet hienoa sisältöä elämääni. Tämä on minulle rakas harrastus.

Siksi minä olen Lukko,
Emilia Mäkinen

 

 

Siksi minä olen Lukko: Antero Lassila

Kun on pieni paikkakunta, niin ei siinä muu auta kuin puhaltaa yhteen hiileen. Muuten loppuvat ihmiset kesken. Vahva yhteishenki on hienoa ja siitä tulee yhteisöllisyys enemmän esiin. Mitä pienempi seura niin sitä enemmän on oltava potkua.

Yleensä siviilielämä ja tämä elämä tukevat toinen toisiaan. Yhteisöstä löytää niitä vahvuuksia, joita ei normaalista elämästä välttämättä löydä. Talkoita tehdään yhteisen hyväksi, mutta itseämme varten myös, koska täällä me kerran yhdessä olemme.

Sinikeltaisuus tulee sydämestä ja tämä on hyvä yhteisö missä saamme olla.

Siksi minä olen Lukko,
Antero Lassila

 

 

Siksi minä olen Lukko: Valentin Claireaux

I moved to Finland and to Rauma four years ago. It's actually pretty funny how much Rauma looks like my hometown which is small, peaceful and people are close to each other.

It´s was a big step for me to move here because I always wanted to play high level hockey. When I got this chance it was such a big thing for me and today I´m so proud to be part of Lukko.

I just want to give my all every night and play the best I can for the team. Lukko takes good care of me and people are so nice. That feeling make me feel I´m at home. 

ç'est pour cela que je suis Lukko,
Valentin Claireaux

 

Muutin Suomeen ja Raumalle neljä vuotta sitten. On itse asiassa aika hassua kuinka paljon Rauma muistuttaa kotikaupunkiani, joka on pieni ja rauhallinen paikka, jossa ihmiset ovat läheisiä.

Tänne muutto oli minulle iso askel, koska olen aina halunnut pelata jääkiekkoa korkealla tasolla. Tämä mahdollisuus oli minulle niin suuri asia, että koen todella suurta ylpeyttä saadessani edustaa Lukkoa.

Haluan joka päivä taistella ja tehdä kaikkeni joukkueen eteen. Lukko pitää minusta hyvää huolta ja ihmiset täällä ovat todella mukavia. Tuntuu kuin olisi kotona.

Siksi minä olen Lukko,
Valentin Claireaux

 

 

Siksi minä olen Lukko: Anne Saarinen

Olen työskennellyt Rauman Lukossa nyt 15 vuotta. Organisaatiossa työskentely on todella erilaista verrattuna aiempiin työpaikkoihini.

Seura on minulle todella lähellä sydäntä, koska se on ollut niin suuren osan ajasta kiinteä osa elämääni. Lukolla on pitkät perinteet ja on hienoa olla tässä yhteisössä mukana.

Asiakkaiden pettymys hävityn pelin jälkeen vaikuttaa myös omaan mielialaan, mutta sama toimii myös toisin päin, eli voittojen jälkeen mieliala on korkealla. On hieno elää muiden ihmisten mukana, ja Lukko on minulle todella tärkeä.

Siksi minä olen Lukko,
Anne Saarinen

 

 

Siksi minä olen Lukko: Teuvo Hallasalo

Saimme Syvärauman koulusta vapaaliput Lukon otteluun 50-60 –luvun taitteessa ja menimme katsomaan peliä Repolan kentälle, ja siitä se lähti. Vuosien varrelle mahtuu myös vuoden 1963 mestaruusjuhlinnat.

Jokaiseen kauteen lähdetään aina kovin odotuksin, mutta pettymykset ovat olleet välillä aika koviakin. Pettymysten keskellä kuitenkin huomaa parhaiten sen rakkauden tähän lajiin. Lukko on ollut iso osa minun elämääni varsinkin niiden 25 vuoden aikana, jolloin työskentelin Äijänsuolla. Se oli sellainen työmaa missä tykkäsin olla.

Se on vaan jotenkin tullut luonnostaan, että minä kannustan Lukkoa.

Siksi minä olen Lukko,
Teuvo Hallasalo

 

 

Siksi minä olen Lukko: Janne Keränen

Siirryin melko nuorena Lukkoon, koska halusin peliaikaa ja sitä kautta näyttää kykyni Liigassa. Olin kuullut Raumasta paljon hyvää, ja kun Lukosta osoitettiin kiinnostusta, halusin siirtyä tänne. Olen viihtynyt kaupungissa todella hyvin ja Rauma on jättänyt minuun jälkensä.

Haluan voittaa Suomen mestaruuden ja täällä näen siihen erittäin hyvät mahdollisuudet. Lukko on vahva organisaatio, jolla on kaikki edellytykset menestyä.

Raumalaisuus on tarttunut minuun vahvasti.

Siksi minä olen Lukko,
Janne Keränen

 

 

Siksi minä olen Lukko: Venni Vaarola

Aloitin jääkiekon 5-vuotiaana. Ensimmäinen muistoni jääkiekosta on Kurre-liigasta, kun pelasin Röglen joukkueessa.

Tykkään jääkiekosta, koska se on joukkuelaji. Joukkueessa kukaan ei menesty yksilönä, vaan aina voitetaan ja hävitään yhdessä. Kaikki ovat kavereita ja kaikkien kanssa tullaan toimeen. Joukkueurheilu on opettanut minulle sen, kuinka toimitaan yhteistyössä muiden kanssa.

Lukko on hyvä seura, jossa on kiva pelata ja jonka toiminnassa on hienoa saada olla mukana.

Siksi minä olen Lukko,
Venni Vaarola

 

 

Siksi minä olen Lukko: Simo Viitasalo

Halvaannuin äkillisen sairauskohtauksen seurauksena. En pysty enää puhumaan enkä kävelemään. Olin ennen halvausta aktiivinen ja iloinen kaikkia auttava mies.

Seuraan pelejä tiiviisti televisiosta ja lehdistä. Lukko kulkee meillä veressä ja veljeni Saulin kanssa meillä oli paljon yhteistä, kun kävimme katsomassa pelejä yhdessä. Tulen kulkemaan lopun elämääni Lukko sydämessäni.

Lukko antaa minulle voimaa huomiseen. 

Siksi minä olen Lukko,
Simo Viitasalo

 

 

Siksi minä olen Lukko: Jenna Westerlund

Olen pienestä asti oppinut käymään peleissä ja olemaan jääkiekkopiireissä. Kaikki eivät suhtautuneet jääkiekon seuraamiseeni kovin hyvin, sillä olin luokalla, jossa oli paljon poikia, jotka pelasivat jääkiekkoa. En antanut sen kuitenkaan vaikuttaa itseeni, vaan toimin niin kuin pelaajatkin: En antanut periksi.

12-vuotiaana rupesin käymään peleissä omatoimisesti Laitilasta, ja rakkauteni jääkiekkoon vahvistui lisää. Liityin Lukkofaneihin ja olen käynyt myös vierasmatkoilla. Pidän tunnelmasta ja siitä, että pelaajat pelaavat joukkueelle.

Lukko on tuonut minulle vaikeina aikoina valoa arkeen ja jäähallilla olen kuin kotonani ilman, että kukaan paheksuu minua rakkauteni vuoksi.

Siksi minä olen Lukko,
Jenna Westerlund

 

 

Siksi minä olen Lukko: Onni Räsänen

Olen 8-vuotias ja käyn Rauman normaalikoulua. Seuraan Lukkoa ahkerasti ja kannattaminen on minulle tärkeää. Lempipelaajani on Jyri Marttinen.

Lukko menee edelle jopa lomasuunnitelmissa ja siinäkin valitsen ennemmin ottelut kuin etelän lämmön. Seuraan niin kiihkeästi pelejä, että en saa edes unta jos Lukko häviää pelin.

Tykkään pelata sählyä ja silloinkin käytän pelipaitaa.

Siksi Minä Olen Lukko,
Onni Räsänen

 

 

Siksi minä olen Lukko: Emilia Glade ja Miia Lahdenmaa

Olen 4-vuotias tyttö, ja tykkään prinsessaleikeistä ja kruunuista. Olen hyvin iloinen ja muille nousee hymy kasvoille, kun astun huoneeseen. Olen silmäterä tädilleni, joka istutti minuun lukkolaisuuden jo silloin kun olin aivan pieni.

Minun suosikkipelaajani on Ville Vahalahti. Tykkään käydä peleissä tätini kanssa, ja olen oppinut ulkoa Lukon kannatuslauluja.

Tulen kulkemaan kohti aikuisuutta Lukko sydämessäni.

Siksi minä ja täti olemme Lukko,
Emilia Glade ja Miia Lahdenmaa