Arttu Ilomäki pukeutuu jälleen Lukko-paitaan

07.05.2017

Rauman Lukko ja hyökkääjä Arttu Ilomäki ovat solmineet 1+1 -vuotisen sopimuksen. Ilomäki siirtyy Raumalle SM-hopeaa voittaneesta Kuopion KalPasta. Sopimuksen optiovuosi sisältää mahdollisuuden siirtyä ulkomaille.
 
- Hyvät tunnelmat, palaan todella hyvillä ajatuksilla takaisin Raumalle ja Lukon paitaan. Edessä on hieno haaste, johon oli helppo tarttua. Viime kerralla oppi tuntemaan porukkaa ja sitä kiekkokaupungin hienoa tunnelmaa, mutta silloin jäi henkilökohtaisella tasolla nälkää. Nyt sitä nälkää lähdetään sammuttamaan varmasti valmiimpana pelaajana, Ilomäki sanoo.
 
25-vuotias Ilomäki on tuttu pelaaja Lukon uudelle päävalmentajalle Pekka Virralle, sillä hän on kiekkoillut Kuopiossa kahdesti viimeisen kolmen kauden aikana. Virta näkee, että Ilomäki lähtee ottamaan Raumalle sen viimeisen askeleen kohti liigapelaajien kärkiryhmää.
 
- Viime kaudella näimme Artun kohdalla sen mitä kyseisestä herrasta parhaimmillaan saadaan. Hänellä on nyt hyvä paikka ottaa se viimeinen askel huippupelaajaksi. Tähän sarjaan hänen taitonsa riittävät aivan huipputasolle asti, vielä kun viimeistellään se arjen ammattilaisuus, kovien haasteiden sietokyky ja oma henkilökohtainen vaatimustaso päivittäiseen suorittamiseen ja oman kentällisen suorittamiseen, niin Arttu saavuttaa sen lopullisen potentiaalinsa, Virta sanoo.
 
Myös raumalaiset kiekkoseuraajat muistavat Arttu Ilomäen, sillä hän edusti sinikeltaisia kaudella 2012-13. Raumalta 182-senttinen ja 88-kiloinen Ilves-kasvatti siirtyi Tampereen Tapparaan. Ilomäen mukaan viime Rauman keikasta ollaan menty isoja askelia eteenpäin.
 
- Kovasti olen yrittänyt tässä vuosien varrella kehittyä kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi, ottaa askelia eteenpäin ihan jokaisella osa-alueella. Sen näkee sitten alkavalla kaudella, että miten on mies muuttunut viime kerrasta.
 
Sekä keskellä että laidassa pelaamaan pystyvä monipuolinen hyökkääjä aloitti viime kauden Tapparassa ja siirtyi kesken kauden KalPaan. Ilomäki oli tärkeässä osassa kuopiolaisten hopeamitaleihin päättyneessä kaudessa, sillä hän ehti viimeistellä KalPalle runkosarjan 31 ottelussa tehopisteet 6+15=21 ja pudotuspelien 18 ottelussa tehot 2+6=8.
 
Hyökkääjän toistaiseksi tehokkain Liiga-kausi oli edelliskausi joka päättyi Tapparan paidassa Suomen mestaruuteen. Tuolloin hän viimeisteli 50 pelaamassaan ottelussa 15 maalia ja antoi 18 maaliin johtanutta syöttöä kirjaten näin 33 tehopistettä. Yhteensä Arttu Ilomäki on pelannut urallaan tähän mennessä 251 liigaottelua ja kirjauttanut niissä tehopisteet 38+77=115.
 
Ilomäen mukaan henkilökohtaiset tavoitteet tulevaisuuteen ovat selkeät.
 
- Tavoitteena olisi olla tulevaisuudessa sellainen pelaaja, joka pystyisi pelaamaan jokaisessa tilanteessa ja jonka voi heittää milloin vain jäälle. Tärkeintähän on kuitenkin loppujen lopuksi se, että joukkue pärjää. On huomattavasti mukavampaa pelata mahdollisimman pitkälle kevääseen, Ilomäki muistuttaa.
 
Katso Arttu Ilomäen uratilastot Eliteprospects.comissa täältä.