Kanadalaishyökkääjä Justin Danforth Rauman Lukkoon

08.05.2018

Rauman Lukko on hankkinut hyökkäykseensä kanadalaisen Justin Danforthin. 25-vuotiaan Danforthin ja raumalaisseuran sopimus on mallia 1+1.

- Kyseessä on kokonaisvaltainen pelaaja, joka on aiemmin pelaamillaan sarjatasoilla pystynyt tekemään tulosta. Olemme saaneet hänestä vahvat raportit ja hyvät suosittelut. Hän on nuori pelaaja, jolla on kaikki mahdollisuudet nousta oikeissa ympyröissä ja ahkeralla arjen työllä tuloksentekoyksikköön, Lukon päävalmentaja Pekka Virta sanoo.

- Oikealta laukovana hyökkääjänä hän tuo meille uusia mahdollisuuksia ketjujen rakenteluun. Hän pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä.

175-senttinen ja 82-kiloinen Danforth on pelannut kahdella edellisellä kaudella AHL:ssa yhteensä 21 ottelua. Bridgeport Sound Tigersin ja Rochester Americansin riveissä hän viimeisteli yhteistehot 4+3=7. Näistä kaksi maalia ja kaikki kolme syöttöpistettä tulivat viime kaudella Rochesterissa.

Päättyneellä kaudella pääsääntöisesti ECHL:n Cincinnati Cyclonesissa pelannut Danforth kirjautti 44 ottelussa tehopisteet 28+31=59. Hänet valittiin kauden päätteeksi ECHL:n vuoden tulokkaaksi.

Kausina 2013-17 Danforth pelasi NCAA:ssa Sacred Heart Universityn riveissä yhteensä 147 ottelua ja viimeisteli niissä 42 täysosumaa ja antoi 82 maalisyöttöä.

- Pelaaja oli halukas tulemaan Eurooppaan. Sen sijaan, että hän olisi pysynyt Pohjois-Amerikassa ja taistellut paikasta AHL:ssa, hän pääsee nyt hakemaan läpimurtoa Liigassa. Se vaatii hyvää yhteistyötä, jossa sekä meidän että pelaajan pitää onnistua, Virta muistuttaa.

Katso Justin Danforthin uratilastot Eliteprospects.comissa tästä.